παγωτό_σοκολάτα_βανίλια_και_μπίτερ σοκολάτα_

Υπέροχο παγωτό τρικολόρε με βανίλια, σοκολάτα και μπίτερ σοκολάτα από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.

Το παγωτό μπορεί να είναι ακριβό στα περίπτερα όμως το να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό παγωτό δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση. Σήμερα για παράδειγμα δεν θα σας μάθουμε ένα κλασικό παγωτό. Θα βάλουμε όλη μας την φαντασία και θα φτιάξουμε ένα παγωτό τρικολόρε με τις τρεις πιο αγαπημένες γεύσεις στα παγωτά.

Θα φτιάξουμε λοιπόν ένα λαχταριστό και δροσερό παγωτό τρικολόρε με βανίλια, σοκολάτα και μπίτερ σοκολάτα. Πραγματικά δε θα το μετανιώσετε και θα το λατρέψετε όπως λατρέψατε και το Παγωτό πορτοκάλι και λεμόνι. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

ENGLISH

INGREDIENTS
660ml whipping cream 35% fat
400 g sweetened condensed milk
40 g cocoa powder
1 tbsp vanilla extract
3 tbsp vegan cocoa cream(sisinni)
——————————————-
30×11 cm
——————————————–
1,8 liter

 

GERMAN

ZUTATEN
660ml Schlagsahne 35% Fett
400 g gezuckerte Kondensmilch
40 g Kakaopulver
1 EL Vanilleextrakt
3 EL vegane Kakaocreme (Sisinni)
——————————————————–
30×11 cm
——————————————————–
1,8 Liter

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μισό ζαχαρούχο γάλα και το χτυπάμε μαζί με το κακάο σκόνη μέχρι να γίνει κρέμα. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και την χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να κάνει κορυφές.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ζαχαρούχο γάλα και την υγρή βανίλια.
Χτυπάμε για ακόμη λίγο μέχρι να ενσωματωθούν. Παίρνουμε λίγο από την κρέμα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας με απαλές κινήσεις.
Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα βανίλια μέσα στο μείγμα του κακάο.

Σε μια φόρμα 30χ11 εκ. ρίχνουμε αρχικά μια ποσότητα από την κρέμα βανίλιας. Ακριβώς δίπλα προσθέτουμε μια ποσότητα από την κρέμα κακάο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ρίξουμε εναλλάξ και τις 2 γεύσεις.

Δείτε ακόμα Παγωτό Sandwich με 3 Υλικά από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη

Προσθέτουμε 3 κτσ νηστίσιμη μπίττερ κρέμα κακάο και με ένα ξυλάκι ανακατεύουμε όλο το μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο θα σχηματιστούν 3 γεύσεις παγωτού. Το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες και έπειτα είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

Πριν σερβίρουμε αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου!! Αυτό το κάνουμε γιατί το παγωτό μας είναι στους -15 βαθμούς. Η οικιακή κατάψυξη δεν είναι για παγωτό!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:

Παγωτό_ τρικολόρε _ Παγωτό_ τρικολόρε _ Παγωτό_τρικολόρε_ Παγωτό_ τρικολόρε _ Παγωτό_ τρικολόρε _

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close