Παξιμάδια -γλυκάνισου-

Παξιμαδια γλυκάνισου που αν τα δοκιμάσετε θα γυρίσετε πίσω στα παιδικά σας χρόνια.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Θυμάστε τα παξιμάδια γλυκάνισου που τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά; Τραγανά και μοσχομυριστά που τουλάχιστον στην δική μας οικογένεια τα έφτιαχνε η γιαγιά. Επειδή μας έπιασε μία νοσταλγία είπαμε να ψάξουμε και να βρούμε συνταγή για παξιμαδάκια γλυκάνισου και βρήκαμε την καλύτερη.

Σήμερα θα φτιάξουμε τραγανά και μυρωδάτα παξιμάδια  γλυκάνισου. Είναι γεμάτα νοστιμιά και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τα αγοραστά που στερούνται νοστιμιάς. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και τα Παξιμάδια λαδιού με ντομάτα και ρίγανη

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα παξιμαδάκια με γλυκάνισο:

Εκτέλεση

Αρχικά όλα τα υλικά μας πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε λοιπόν το γάλα, το ελαιόλαδο, τα αυγά και ανακατεύουμε τα υλικά μας με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον γλυκάνισο, το σουσάμι και στο τέλος τα αλεύρια που τα έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε την ζύμη μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί. Πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαστούνια και τα ρολάρουμε στο σουσάμι για να κολλήσει γύρω γύρω. Τα τοποθετούμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, αφού τα κάνουμε πιο πλατιά με τα δάχτυλά μας.

Δείτε ακόμα Συνταγή για παραδοσιακά σπιτικά παξιμάδια από την Μάνη

Κόβουμε τα παξιμάδια μέχρι κάτω. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Όταν πάρουν χρυσό χρώμα τα βγάζουμε. Τα κόβουμε ξανά μέχρι κάτω και τα ξανά ψήνουμε, χαμηλώνοντας την θερμοκρασία στους 60-100 βαθμούς Κελσίου και τα ψήνουμε για άλλη 1 ώρα. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο που έχουμε.

Tips για τα παξιμάδια γλυκάνισου

Τα διατηρούμε σε γυάλινο δοχείο για πολύ καιρό.

Παξιμάδια- γλυκάνισου-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Xatzhstamatioy

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close