Πίτα με πράσο, μπέικον, κρεμμύδια και τυρί σαν σουφλέ. Εύκολη και νόστιμη πίτα που γίνεται γρήγορα και για αρχάριους. Ιδανική για γιορτές και επίσημα τραπέζια. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι δεν έχει στον πάτο κάποια ζύμη, ενώ απλά δένεις όλα τα υλικά με ένα υπέροχο μείγμα. Αξίζει να τη δοκιμάσετε και θα ξετρελαθείτε!
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Τα πλένουμε και τα ζεματίζουμε σε μπόλικο νερό που βράζει για 3-4 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη ενώ βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα ή ταψάκι 30×20. Σε ένα βαθύ τηγάνι τοποθετούμε το λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και το ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και να ροδίσει . Προσθέτουμε στη συνέχεια τα πράσα και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε κι αυτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν και να μαραθούν.
Αδειάζουμε τότε τα πράσα με το μπέικον στη βουτυρωμένη φόρμα και από πάνω σκορπίζουμε το τριμμένο τυρί ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπλέντερ το γάλα , τα αυγά , το αλεύρι , τα αλατοπίπερο και την πάπρικα και τα χτυπάμε για ένα-δυο λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και από πάνω σκορπίζουμε το επιπλέον τυρί και την τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45-50 λεπτά , στην κάτω σχάρα του φούρνου. Τα τελευταία 10 λεπτά , αν χρειαστεί ακουμπάμε το σκεύος στον πάτο του φούρνου για να ψηθεί καλά η πίτα κι από κάτω.
Μόλις κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες