Συνταγή για παραδοσιακά Κορινθιακά κουλουράκια ούζου, με εύκολο και όμορφο σχέδιο από τον Γιώργο Ζώλη. Εύκολα αρωματικά ουζοκούλουρα με απίστευτη γεύση.
Υλικά:
- ηλιέλαιο 130 ml
- ζαχαρη 180 γραμμάρια
- αλατι 1 τσιμπιά
- ουζο 300 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 800 γραμμάρια
- αμμωνια 10 γραμμάρια
- σοδα 10 γραμμάρια μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 10 γραμμάρια
Συνταγή για παραδοσιακά Κορινθιακά κουλουράκια ούζου από τον Γιώργο Ζώλη με αφράτη και εύκολη ζύμη, που γίνονται και στο μίξερ και στο χέρι. Ουζοκούλουρα με λίγα υλικά με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς που ταξιδεύει από γενιά σε γενιά.
Κουλουράκια τυριού για το lunchbox του σχολείου
Τα Κορινθιακά κουλουράκια είναι μία πάππου προς πάππου συνταγή που ταξιδεύει από γενιά σε γενιά και αξίζει να τα δοκιμάσετε. Είναι αφράτα αλλά και τραγανά απέξω και μοσχοβολούν φυσικά ούζο! Ο Γιώργος Ζώλης μα δείχνει την αυθεντική και πιο πετυχημένη συνταγή για ουζοκούλουρα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα παραδοσιακά κορινθιακά κουλουράκια ούζου:

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ούζο και την ζάχαρη. Επίσης προσθέτουμε το αλάτι και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Επίσης βάζουμε το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την αμμωνία και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε στο μίξερ για 4-5 λεπτά.

Έπειτα μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε για 6-7 λεπτά. Αφήνουμε την ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν πάρουμε ένα ζυμάρι λείο και μαλακό, χωρίς πόρους. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 60 γραμμαρίων.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το πιέζουμε όπως θα δούμε στο βίντεο. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε κορδόνι 20 εκατοστών. Με το χέρι μας πιέζουμε το κορδόνι, αλλά όχι μέχρι κάτω, για να του κάνουμε το σχέδιο. Ενώνουμε προσεκτικά τις δύο άκρες.

Τραγανά κουλουράκια καρότου
Βάζουμε το πρώτο κουλουράκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα κουλουράκια γιατί φουσκώνουν κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις πάνω κάτω, για 20-25 λεπτά.

Tips
Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να γίνει και στο μίξερ και στο χέρι. Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε καλαμποκέλαιο.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr