Παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα με φύλλο κρούστας όπως την έφτιαχνε η γιαγιά

Υπέροχη πατσαβουρόπιτα με φύλλο κρούστας, φέτα, ανθότυρο και γιαούρτι για να απολαύσετε εσείς και οι οικογένειές σας! Παραδοσιακή πίτα όπως την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας! Για το γιορτινό, Κυριακάτικο και οικογενειακό τραπέζι μας!

Εκτέλεση για πατσαβουρόπιτα με φύλλο κρούστας:

Για αρχή προσθέτουμε την φέτα και το ανθότυρο σε ένα μπολ και τα διαλύουμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζουμε το ένα φύλλο κρούστας. Από πάνω βάζουμε λίγο από το μείγμα των τυριών. Τοποθετούμε το επόμενο φύλλο κρουστός, σουρωμένο.

Βάζουμε ένα φύλλο και λίγο από το μείγμα των τυριών, το ένα πάνω από το άλλο, μέχρι να τοποθετήσουμε και το τελευταίο φύλλο κρούστας. Έχουμε χτυπήσει τα αυγά μαζί με το γιαούρτι, το γάλα, το πιπέρι και το αλάτι. Το μείγμα που φτιάξαμε το ρίχνουμε από πάνω και το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να το απορροφήσει η πίτα μας.

Δείτε ακόμα Τέλεια πατσαβουρόπιτα με ζαμπόν και τυρί για όλες τις ώρες!

Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

πατσαβουρόπιτα με φύλλο κρούστας

Τη συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Κατερινα Μαδικα στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr

 

Close