«Παραωρίμασαν» τα φρούτα; Δείτε τι να τα Κάνετε για να μην τα Πετάξετε

Δεν υπάρχει οικογένεια που να μην πετάει χαλασμένα τρόφιμα και κυρίως φρούτα καθημερινά. Και μπορεί εκείνη την ώρα να μην καταλαβαίνουμε πόσο κακό κάνουμε στην τσέπη μας αλλά και πόσο κρίμα είναι αν αναλογιστούμε πως για πολλούς ανθρώπους αυτά είναι πολυτέλεια.

Έχετε σκεφτεί πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε με τα φρούτα που έχουν “παραωριμάσει”; Και όμως, φίλοι μου, υπάρχουν πολλές πολλές συνταγές που μπορούμε να κάνουμε με τα φρούτα που προορίζονται για τα σκουπίδια! Απίστευτα και πεντανόστιμα γλυκά, σε σαλάτες και άλλα.

Υπολογίζεται ότι μια οικογένεια πετάει κάθε χρόνο τρόφιμα αξίας 2000 ευρώ, επειδή έχουν χαλάσει. Αυτό συμβαίνει κυρίως με τα φρούτα, τα οποία το καλοκαίρι χαλάνε ακόμα πιο εύκολα. Γιατί ενώ τα πολύ ώριμα είναι πιο εύγευστα, δεν μπορούμε να τα φάμε σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα να τα πετάμε. Παρακάτω θα διαβάσετε τις καλύτερες ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα φρούτα που είναι έτοιμα να χαλάσουν.

Δείτε ακόμα: Η λίστα με τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά για το 2019

Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να κόψετε όσα φρούτα είναι πολύ ώριμα, να τα βάλετε σε ένα ταψί, να προσθέσετε κανέλα και να τα ψήσετε για λίγα λεπτά στο φούρνο. Έτσι και θα έχετε ένα γευστικό σνακ αλλά και θα πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χαρίζουν τα φρούτα στον οργανισμό.
Θέλετε να διαρκέσουν ακόμα περισσότερο τα φρούτα σας, αλλά δεν ξέρετε πώς; Είναι απλό χτυπήστε τα στο μπλέντερ, ύστερα μοιράστε το μείγμα σε μικρές πλαστικές σακούλες και τοποθετήστε τις στην κατάψυξη. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε παγάκια φρούτων τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα κοκτέιλ ή να για να δώσετε γεύση στο νερό σας

Δείτε ακομα: Έκοψε ένα πορτοκάλι στη μέση, έριξε αλάτι και το έβαλε στο ψυγείο: Μόλις μάθετε το λόγο θα κάνετε το ίδιο!!!

Προσθέστε τα φρούτα στο μαγείρεμα. Τα ώριμα φρούτα, κυρίως τα ακτινίδια και τα βερίκοκα, μπορούν να προσθέσουν μια υπέροχη γεύση στα ψητά κρέατα. Συγκεκριμένα τα ακτινίδια έχουν ένα φυσικό ένζυμο που ονομάζεται ακτινιδίνη, η οποία βοηθάει να διασπαστούν ταχύτερα οι πρωτεΐνες . Έτσι οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ακτινίδιο μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν προβλήματα δυσπεψίας.

Φτιάξτε ψωμί. Εάν έχετε παιδιά που δεν τρώνε φρούτα, ένας καλός τρόπος είναι να τα βάλετε στο ψωμί. Η μπανάνα είναι το πιο διαδεδομένο φρούτο για την παρασκευή ψωμιού, όμως μπορείτε να προσθέσετε και πιο καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα, μάνγκο, ακτινίδια..Δες με ενα κλικ εδώ τη συνταγή

Φτιάξτε μια σαλάτα. Δεν υπάρχει κάτι πιο δροσερό για το καλοκαίρι από μια σαλάτα με φρούτα. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ πράσινα λαχανικά και κόψτε ανανά, μούρα και πορτοκάλι, δίνοντας μια έκρηξη χρωμάτων και γεύσης. Εκτός ότι θα έχετε ένα νόστιμο πιάτο, θα πάρετε επίσης μια καλή ποσότητα φυτικών ινών έτσι ώστε να νιώθετε χορτάτοι για πολλές ώρες.Με ένα κλικ εδώ δες υπεροχες ιδέες για σαλάτες

Δείτε ακόμα: Αυτό το φρούτο πρέπει πάση θυσία να αγοράζεις βιολογικό

Φτιάξετε μπισκότα. Όταν οι μπανάνες αρχίζουν να μαυρίζουν μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μπισκότα βρώμης. Θα σας πάρουν μόνο 20 λεπτά και είναι ένα υγιεινό σνακ για πριν την προπόνηση σας.Δείτε με ένα κλικ εδώ τη συνταγή

 

φτιάξτε γλυκά ψυγείου: Δείτε εδώ υπέροχες συνταγες

Φτιάξτε γρανίτες και παγωτά  με φρούτα : Δείτε εδώ τελείες συνταγές

photo credit: pinterest

Close