Υλικά:
- φυτική κρέμα γάλακτος Μισό λίτρο
- ζαχαρούχο γάλα 1
- γάλα εβαπορέ Μισό
- εκχυλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού
- αμυγδαλα 400 γραμμάρια χοντροκομμένα καβουρδισμένα
- γλυκό του κουταλιού 4-5 κουταλιές της σούπας κεράσι
Συνταγή για παγωτό Παρφέ με αμύγδαλα και γλυκό του κουταλιού κεράσι που λιώνει στο στόμα. Το παρφέ είναι από τα αγαπημένα μας παγωτά, διότι είναι το πιο αφράτο παγωτό, δεν κρυσταλλώνει και δεν είναι τόσο…παγωμένο όπως τα κοινά παγωτά. Η υφή του, θυμίζει σαντιγί και υπάρχει με ξηρούς καρπούς, με μπισκότα ή και με φρούτα
.Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε ένα υπέροχο παρφέ βανίλιας με καβουρδισμένα αμύγδαλα και γλυκό του κουταλιού κεράσι. Σίγουρα θα σας αρέσει πολύ. Φτιάχνεται πανεύκολα και είναι πολύ πιο οικονομικό, σε σύγκριση, με το να το αγοράσετε απέξω.
Δείτε ακόμα Εύκολο παγωτό με σιρόπι σοκολάτα – φράουλα
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εβαπορέ χτυπώντας παράλληλα. Θέλουμε και τα 3 υλικά μας να είναι καλά παγωμένα. Παίρνουμε ένα τάπερ και βάζουμε μία στρώση από το μείγμα με την σαντιγί.

Δείτε ακόμα Βελούδινο παγωτό παρφέ σοκολάτα & βανίλια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη

Από πάνω προσθέτουμε λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και λίγο γλυκό του κουταλιού κεράσι, μαζί με το σιρόπι του. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σε στρώσεις, μέχρι να τελειώσει το μείγμα του παγωτού και βάζουμε το παρφέ στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.

Tip για το παγωτό

Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και δεν χρειάζεται να το ξαναχτυπήσουμε στη μέση της διαδικασίας. Δεν κρυσταλλώνει και δεν μυρίζει γάλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρέμα γάλακτος ζωικής προέλευσης.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Zoy Plarn
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr