Παγωτό παρφέ σοκολάτα – βανίλια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη

Βελούδινο παγωτό παρφέ σοκολάτα – βανίλια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη

Συνταγή για βελούδινο παγωτό παρφέ σοκολάτα - βανίλια χωρίς παγωτομηχανή που δεν κρυσταλλώνει και μένει αφράτο για μέρες από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.

Υλικά:

Υλικά για τη γεύση σοκολάτα:

Το παγωτό παρφέ είναι από το αγαπημένο μας παγωτό διότι είναι μόνιμα σαν παγωμένη μους! Με λίγα λόγια δεν παγώνουν τα δόντια και σίγουρα δε θα πάθεις brain freezing τρώγοντας παρφέ. Είναι από τα πιο αφράτα παγωτά και δεν κρυσταλλώνουν ποτέ, ενώ ακόμη και το παγωτό παρφέ σοκολάτα έχει ελαφριά και βελούδινη υφή και γεύση!

Παραδοσιακά το παρφέ φτιάχνεται με ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα. Αν όμως δεν σας αρέσουν και πολύ αυτά, ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας φτιάχνει ένα παγωτό παρφέ με τις κλασικές γεύσεις σοκολάτα – βανίλια.

Παγωτό παρφέ βανίλια χωρίς ζαχαρούχο γάλα του Γιώργου Ζώλη

Μπορείτε να το σερβίρετε με σιρόπι της αρεσκείας σας, ξηρούς καρπούς ή χοντροκομμένα μπισκότα! Γιατί Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται και ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει το πιο νόστιμο και αφράτο παρφέ, σαν ζαχαροπλαστείου.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παγωτό παρφέ σοκολάτα – βανίλια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη:

Παγωτό παρφέ σοκολάτα – βανίλια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη

INGREDIENTS

Ingredients for the vanilla flavor:

2 cans Morfat Creamy whipped cream (500 g) 1 can evaporated milk (400 g) 200 g sugar 2 vanillins 1 pinch salt —-

Ingredients for the chocolate flavor:

2 cans Morfat Choco whipped cream (500 g) 1 can evaporated milk (400 g) 200 g sugar 100 g cocoa powder (unsweetened) 1 pinch salt

GERMAN

Zutaten für die Geschmacksrichtung Vanille:

2 Dosen Morfat Creamy Schlagsahne (500 g) 1 Dose Kondensmilch (400 g) 200 g Zucker 2 Vanillin 1 Prise Salz —-

Zutaten für die Geschmacksrichtung Schokolade:

2 Dosen Morfat Choco Schlagsahne (500 g) 1 Dose Kondensmilch (400 g) 200 g Zucker 100 g Kakaopulver (ungesüßt) 1 Prise Salz

Εκτέλεση

Για τη γεύση σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε το γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη και το κακάο. Θερμαίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το κακάο να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο(δεν θέλουμε να βράσει).

Αποσύρουμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα δοχείο και το αφήνουμε στην άκρη. Για τη Γεύση βανίλια σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε με το ίδιο τρόπο το γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.

Το ρίχνουμε σε ένα δοχείο και αφού αφήσουμε και τα 2 μείγματα (σοκολάτα, βανίλια) για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κουτάκια Morfat Choco και αφρατεύουμε καλά με το μίξερ.

Παγωτό παρφέ σοκολάτα – βανίλια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη

Τούρτα παγωτό με γεμιστά μπισκότα – Με μόλις 4 υλικά

Προσθέτουμε σταδιακά το σοκολατένιο μείγμα μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κουτάκια Morfat Creamy και αφρατεύουμε με το μίξερ. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα βανίλιας μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα.

Σε ένα μεγάλο πυρέξ βάζουμε πρώτα στην άκρη το μείγμα βανίλιας και αντίστοιχα συνεχίζουμε με το μείγμα σοκολάτας μέχρι να το ολοκληρώσουμε. Στρώνουμε με μια σπάτουλα από πάνω και το βάζουμε στη κατάψυξη για 5-6 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.

Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας ή ότι άλλο μας αρέσει. Καλή σας επιτυχία!

Παγωτό παρφέ σοκολάτα – βανίλια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή παρακάτω:

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr