Πασχαλινά αρνίσια ή κατσικίσια μπουτάκια στο φούρνο με πατάτες!

Μετά την Ανάσταση τρώμε πάντα μαγειρίτσα και τα μπουτάκια του κατσικιού, τον κορμό τον γεμίζουμε με τζιγεροσαρμά, δηλαδή ψιλοκομμένη συκωταριά με ρύζι για ανήμερα το Πάσχα!

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα μπουτάκια και τις πατάτες, προσθέτουμε το λάδι, τη μουστάρδα, τα αρωματικά, το κρασί και χυμό λεμονιού, κάνουμε ένα μασαζάκι να ανακατευτούν τα υλικά καλά.

Στη γάστρα στρώνουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα, αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια καλά, τα τρυπάμε σε μερικά χοντρά μέρει με ένα μαχαίρι και τα γεμίζουμε με αλατοπίπερο, τα τοποθετούμε επάνω, βάζουμε τις πατάτες γύρο-γύρο, και ρίχνουμε ότι έχει μείνει στη λεκάνη.

Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της, ψήνουμε 1 ώρα στην αρχή σε δυνατό φούρνο , χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και μισή ακόμη.

Προς το τέλος ελέγχουμε να δούμε αν θέλουμε να είναι ξεροψημένο ή όχι, απλώς βγάζουμε το καπάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι να ροδίσει το κρέας και η πατάτες για 10-15 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Πασχαλινά αρνίσια ή κατσικίσια μπουτάκια στο φούρνο με πατάτες! Πασχαλινά αρνίσια ή κατσικίσια μπουτάκια στο φούρνο με πατάτες! Πασχαλινά αρνίσια ή κατσικίσια μπουτάκια στο φούρνο με πατάτες!

Πηγή: zzcook.blogspot.com
Close