Μετά την Ανάσταση τρώμε πάντα μαγειρίτσα και τα μπουτάκια του κατσικιού, τον κορμό τον γεμίζουμε με τζιγεροσαρμά, δηλαδή ψιλοκομμένη συκωταριά με ρύζι για ανήμερα το Πάσχα!
- κατσικί 1-2 μπουτάκια 2-3 κιλά
- κρεμμυδι 2 ματσάκια φρέσκα
- σκορδο 3-4 φρέσκα με τα φύλλα τους
- δενδρολίβανο κατά προτίμηση
- θυμάρι κατά προτίμηση
- ρίγανη κατά προτίμηση
- πατατες 1-2 κιλά κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- ελαιολαδο 1 /2 φλιτζάνι
- λεμονι 1-2
- μουσταρδα 1-2 κ.σ.
- κρασι 1 ποτήρι του κρασιού λευκό
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι μπόλικο
Υλικά
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα μπουτάκια και τις πατάτες, προσθέτουμε το λάδι, τη μουστάρδα, τα αρωματικά, το κρασί και χυμό λεμονιού, κάνουμε ένα μασαζάκι να ανακατευτούν τα υλικά καλά.
Στη γάστρα στρώνουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα, αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια καλά, τα τρυπάμε σε μερικά χοντρά μέρει με ένα μαχαίρι και τα γεμίζουμε με αλατοπίπερο, τα τοποθετούμε επάνω, βάζουμε τις πατάτες γύρο-γύρο, και ρίχνουμε ότι έχει μείνει στη λεκάνη.
Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της, ψήνουμε 1 ώρα στην αρχή σε δυνατό φούρνο , χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και μισή ακόμη.
Προς το τέλος ελέγχουμε να δούμε αν θέλουμε να είναι ξεροψημένο ή όχι, απλώς βγάζουμε το καπάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι να ροδίσει το κρέας και η πατάτες για 10-15 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες