Λαχταριστή πάστα ταψιού με καβουρδισμένα αμύγδαλα, λευκό παντεσπάνι, σαντιγί και γλάσο σοκολάτας. Το τέλειο γλυκό.
- αυγα 5
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα του nescafe
- ζαχαρη 1 κούπα
- ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
- σαντιγί 2 κουτιά μεταλλικά ερμόλ
Για την σαντιγί
- Γάλα φρέσκο 180gr
- Κουβερτούρα γάλακτος 300 γραμμάρια
- βουτυρο 20 γραμμάρια
Για το γλάσο σοκολάτας
- αμυγδαλα 2 κούπες καβουρδισμένα
Για την γέμιση
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να αντισταθεί σε μία λαχταριστή πάστα ταψιού και σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε μία ακόμη πιο νόστιμη πάστα ταψιού με καβουρδισμένα αμύγδαλα και γλάσο σοκολάτας.
Δείτε ακόμα Συνταγή για πάστα Ταψιού με γεύση Snickers
Είναι μία πανεύκολη συνταγή από την αγαπημένη μας Γωγώ Σαμίου, που σίγουρα θα δοκιμάσουμε να την φτιάξουμε κι εμείς και θα σας πούμε εντυπώσεις. Ακόμη κι αν στην ζαχαροπλαστική δεν έχετε μεγάλη εμπειρία, η συγκεκριμένη πάστα ταψιού σίγουρα θα έχει επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Πάστα ταψιού με καβουρδισμένα αμύγδαλα :
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Για να φτιάξουμε την πάστα ταψιού με καβουρδισμένα αμύγδαλα Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο τους, το ελαιόλαδο, και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, λαδώνουμε ένα ταψί 35×24 και μεταφέρουμε το μείγμα εκεί. Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτουμε.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 4 λεπτά το νερό, την ζάχαρη και το κονιάκ. Όταν λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο ζεστό παντεσπάνι. Δεν πρέπει όμως ούτε το σιρόπι ούτε το παντεσπάνι να είναι καυτά. Περιμένουμε να απορροφήσει το παντεσπάνι το σιρόπι του.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Στο μίξερ χτυπάμε την σαντιγί μέχρι να σφίξει καλά.
Εκτέλεση για τον γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα και λιώνουμε την σοκολάτα την οποία την έχουμε σπάσει σε κομμάτια και το βούτυρο. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, βάζουμε το γλάσο στην άκρη και αρχίζουμε το στήσιμο του γλυκού.
Εκτέλεση για το στήσιμο
Στο ταψί σιροπιάζουμε το παντεσπάνι ζεστό με το ζεστό σιρόπι. Αφού το έχουμε αφήσει να κρυώσει. στρώνουμε πάνω από το παντεσπάνι τα καβουρδισμένα αμύγδαλα τα οποία τα έχουμε περάσει πρώτα από το μπλέντερ.
Πάνω από τα αμύγδαλα στρώνουμε την σαντιγί και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Αφού κρυώσει καλά περιχύνουμε το γλυκό με τον γλάσο σοκολάτας και το αφήνουμε να κρυώσει και να παγώσει καλά στο ψυγείο.
Tips για την πάστα ταψιού με καβουρδισμένα αμύγδαλα
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε στην σαντιγί 2 κουταλιές της σούπας μερέντα. Φροντίζουμε η σαντιγί να είναι στο ψυγείο προτού την χτυπήσουμε στο μίξερ. Μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος, μορφάτ ή σαντιγί Γιώτης.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα