Συνταγή για πάστες ποντικάκια σαν του ζαχαροπλαστείου. Οι πάστες ποντικάκια ήταν οι αγαπημένες μας πάστες από μικρά παιδιά. Η σοκολατένια γεύση τους είναι υπέροχη.
- αυγα 9
- ζαχαρη 270 γρ
- αλατι 2 γρ
- βανίλια 2
- κορν φλαουρ 100 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
- κακαο 50 γρ
- βουτυρο 40 γρ λιωμένο
Υλικά
- φυτική σαντιγί 1000 ml (πράσινο κουτί)
- πραλίνα 600 γρ φουντουκιού
Για την μους
- κουβερτουρα 250 γρ
- γάλα 150 ml
- σπορέλαιο 3 κσ
Για την γκανάζ
- λευκή σοκολάτα Κατά βούληση μικρές
- κουβερτουρα Κατά βούληση τριμμένη
Για την διακόσμηση
Μία βελούδινη μους, σε σιροπιασμένο παντεσπάνι και με μία σοκολατένια γκανάζ που ολοκληρώνει την γεύση. Αυτές οι πάστες λοιπόν, βρίσκονται στις αγαπημένες μας γεύσεις, από τα παιδικά μας κιόλας χρόνια. Επίσης μπορεί να σας αρέσει πολύ και η Συνταγή για πάστα σοκοφρέτα
Δείτε ακόμα Πάστα με Γκανάζ Σοκολάτας και Nesquik
Γιατί όμως να δίνουμε χρήματα στα ζαχαροπλαστεία, όταν μπορούμε να φτιάξουμε με οικονομικά υλικά, τις δικές μας σπιτικές αγαπημένες πάστες; Αξίζει να το δοκιμάσετε γιατί η συγκεκριμένη συνταγή έχει σίγουρη επιτυχία και τα παιδιά θα ξετρελαθούν.
Μπορείτε να την φτιάξετε και παρέα με τα παιδιά σας αφού σε όλα τα παιδιά αρέσει όταν μαγειρεύουν με τους γονείς. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Αφού αφρατέψουν προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και στην συνέχεια ρίχνουμε δύο φορές κοσκινισμένο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με μία τρυπητή κουτάλα και στο τέλος το βούτυρο.
Ψήνουμε το παντεσπάνι μας στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά περίπου, πάνω κάτω, στις αντιστάσεις. Το ψήνουμε σε τσέρκι 30×35 το οποίο το έχουμε τοποθετήσει μέσα στο ταψί. Αφού ψηθεί το κόβουμε σε τρεις μερίδες για να βγουν τρία παντεσπάνια.
Εκτέλεση για την μους
Στο μίξερ χτυπάμε την φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει. Στην συνέχεια λιώνουμε την πραλίνα φουντουκιού σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την σαντιγί. Ανακατεύουμε πολύ λίγο με μία μαρίζ γιατί αν ανακατέψουμε πολύ κόβει η σαντιγί. Ανακατεύουμε το πολύ 10 δευτερόλεπτα.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε το μείγμα μας για τρία λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού βράσουμε το σιρόπι προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση για την γκανάζ
Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Αφού λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε το σπορέλαιο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.
Εκτέλεση για την συναρμολόγηση
Κόβουμε τα παντεσπάνια μας σε ορθογώνια παραλληλόγραμμα. Βρέχουμε με σιρόπι το πρώτο παντεσπάνι και περνάμε μία στρώση μους. Στην συνέχεια τοποθετούμε την δεύτερη στρώση παντεσπανιού και το βρέχουμε και πάλι με το σιρόπι.
Βάζουμε από πάνω μία παχιά δόση μους και βάζουμε τα ποντικάκια μας στο ψυγείο να παγώσουν για 2 ώρες τουλάχιστον. Αφού παγώσουν, προσθέτουμε την γκανάζ σοκολάτας από πάνω. Βάζουμε ματάκια και αυτάκια με την λευκή σοκολάτα και την κουβερτούρα.
Tips για πάστες ποντικάκια σαν του ζαχαροπλαστείου
Για την συνταγή από τα τρία παντεσπάνια χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα δύο και βγήκαν 20 πάστες ποντικάκια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theodwra Kermeniwth
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος