Πατάτες ογκρατεν στο φούρνο με παρμεζάνα!

Λαχταριστες πατάτες στο ταψί ογκρατεν. Με πολύ παρμεζάνα από πανω, κρεμμύδι και σκόρδο γίνεται ένα απίστευτο ορεκτικό για το οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας.

Πατάτες ογκρατεν στο φούρνο με παρμεζάνα!

Δειτε ακομα Στραπατσαδα…αλλιώς! Σαν σουφλέ με πατάτες φανταστικό!

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο (κεφάλι έλεγε η Γαλλίδα!!)
600 ml Γάλα εβαπορέ light αραιωμένο 1/1
30 ml Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
100 γραμ. Παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
100 γραμ. Παρμεζάνα χοντροτριμμένη
Πιπέρι λευκό
Αλάτι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω και ξεφλουδίζω τις πατάτες. Τις κόβω σε φέτες πάχους 3 χιλιοστών.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σωτάρω το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτω το γάλα με το σκόρδο και το φέρνω σε βρασμό (με προσοχή γιατί φουσκώνει).
Χαμηλώνω την φωτιά στο ελάχιστο και ρίχνω τις πατάτες και το αλατοπιπερο.

Πατάτες ογκρατεν στο φούρνο με παρμεζάνα!

Σκεπάζω και σιγοβράζω για 15-20 λεπτά. Προς το τέλος του χρόνου ρίχνω την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύω ευγενικά, για να μη διαλυθούν οι πατάτες.
Παίρνω ταψάκι πυρίμαχο 20X30 εκατοστά και στρώνω το περιεχόμενο του τηγανιού.
Φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (φουρνάκι υγραερίου λίγο πάνω από την μέση).
Πασπαλίζω με την χοντροτριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζω για 10 λεπτά ακόμη.

Πατάτες ογκρατεν στο φούρνο με παρμεζάνα!

Δειτε ακομα Γεμιστές πατάτες με κιμά και μπεσαμέλ!

Βγάζω το ταψάκι και σερβίρω μετά από 15 λεπτά…

 

 

Δειτε ακομα Πατάτες γιαχνί με λαχανικά

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Πηγή: stamarstavros.blogspot.com

Close