Πατάτες ογκρατέν της Γκόλφως (βίντεο)

Λαχταριστές πατάτες ογκρατέν της Γκόλφως για το επίσημο τραπέζι μας και όχι μόνο.

Οι πατάτες ογκρατέν είναι η πιο λαχταριστή και αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους. Συγκεκριμένα οι πατάτες ογκρατέν είναι πατάτες κομμένες σε ροδέλες και ψημένες στον φούρνο, μαζί με λιωμένα τυριά, κρέμα γάλακτος και αλλαντικά της αρεσκείας μας,

Μία μικρή κόλαση στο πιάτο μας δηλαδή, αλλά δεν πειράζει για μία φορά στο τόσο. Σήμερα λοιπόν βρήκαμε για εσάς την καλύτερη συνταγή για πατάτες ογκρατέν. Η συνταγή είναι της αγαπημένη μας Γκόλφως που μας έχει ανοίξει την όρεξη και μας έχει δώσει έμπνευση με τις συνταγές της πολλές φορές.

Δείτε ακόμα Πατάτες Ογκρατέν με γαλοπούλα και διάφορα τυριά από το Live Kitchen

Οι συγκεκριμένες πατάτες ογκρατέν είναι λαχταριστές και είναι ό,τι πρέπει για το Κυριακάτικο ή το επίσημο τραπέζι μας. Βέβαια μπορούμε να τις φτιάξουμε και να τις απολαύσουμε όποια άλλη μέρα του χρόνου θέλουμε. Γίνονται μέσα από τρία πολύ απλά βήματα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε τις πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες στο μέγεθος που θέλουμε εμείς. Τις ξεπλένουμε και τις σουρώνουμε καλά. Στην συνέχεια τις τηγανίζουμε στην φριτέζα ή στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

πατάτες ογκρατέν_της_Γκόλφως_

Παίρνουμε ένα ταψί 25×25 και στρώνουμε μία δόση από τις πατάτες μας με την σειρά στον πάτο του ταψιού. Στην συνέχεια παίρνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο κουρκουμά και ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι της σούπας, περιχύνουμε λίγο τις πατάτες μας με την κρέμα γάλακτος.

Στο τέλος προσθέτουμε λίγο ζαμπόν. Πάνω από το ζαμπόν κάνουμε άλλη μία στρώση με πατάτες. Περιχύνουμε και πάλι με λίγη κρέμα γάλακτος και στρώνουμε λίγο ζαμπόν. Στρώνουμε από πάνω άλλη μία δόση πατάτας και βάζουμε αυτή τη φορά πάνω από τις πατάτες τις φέτες γκούντα.

Δείτε ακόμα Πατάτες ογκρατέν με μπέικον και λιωμένα τυριά

Στρώνουμε από πάνω άλλη μία δόση πατάτας και γαρνίρουμε και πάλι με ζαμπόν. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος πάνω από την τελευταία στρώση με πατάτες. Πάνω από την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε τα μαλακά τυριά και το μπέικον και το βάζουμε να ψηθεί.

Το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο, οπότε έχουμε το νου μας καθώς ψήνεται. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα και ψηθεί είναι έτοιμο. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει λίγο και στην συνέχεια σερβίρουμε.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Tips

Αντί για τηγανιτές μπορούμε να βράσουμε τις πατάτες μας.

πατάτες ογκρατέν_της_Γκόλφως_

Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Βασιλική Φαρμάκη

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close