Αφράτη πατατόπιτα σουφλέ, με τυριά και κρέμα γάλακτος που εκτός από πεντανόστιμη, είναι πανεύκολη και γρήγορη. Αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία!
Υλικά:
- πατατες 1 κιλό τριμμένες στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά
- γαλοπουλα 10 φέτες καπνιστή
- μπεικον 10 φέτες
- κρεμα γαλακτος 400 ml
- αυγα 3
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μιξ τυριών 400 γραμμάρια τριμμένο
Συνταγή για πανεύκολο και αφράτο σουφλέ με πατάτες, κρέμα γάλακτος και τυριά για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά για οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας θέλετε, ακόμη και για τους μπουφέδες ή για συνοδευτικό για κρέας, πίτσα ή ζυμαρικά.
Σουφλέ ζυμαρικών του Γιώργου Ζώλη
Μία λαχταριστή συνταγή έχουμε για εσάς που αν την δοκιμάσετε, δε θα την αλλάζετε με καμία. Αφράτη πατατόπιτα σουφλέ, με τυριά και κρέμα γάλακτος που εκτός από πεντανόστιμη, είναι πανεύκολη και γρήγορη. Αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη πατατόπιτα σουφλέ:

Εκτέλεση για τη πατατόπιτα σουφλέ

Αρχικά αφού τρίψουμε τις πατάτες τις στραγγίζουμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε τις στραγγισμένες πατάτες με την χοντροκομμένο καπνιστή γαλοπούλα, το χοντροκομμένο μπέικον, την κρέμα γάλακτος, τα χτυπημένη αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τα 200 γραμμάρια μιξ τυριών.

Σουφλέ με ψωμί του τοστ τυρί και ζαμπόν

Αφού ανακατευτούν καλά τα υλικά μας, βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Από πάνω βάζουμε τα άλλα 200 γραμμάρια μιξ τυριών και ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.





Από τη φίλη μας Ρούλα Τσάκου.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr