Νόστιμη τριφτή μηλόπιτα με κρέμα σαν σουφλέ για το γλυκό όλης της οικογένειας. Αυτή η συνταγή έχει γίνει viral στο εξωτερικό και ήρθε η στιγμή να την δοκιμάσουμε και στην Ελλάδα.
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- βουτυρο 90 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
- κρόκους αυγού 3
- ζαχαρη 40 γραμμάρια
Για τη γέμιση:
Για τη κρέμα:
- ασπραδια 3
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- λεμονι Λίγο χυμός
- βανίλια 2 κάψουλες
- Γιαούρτι στραγγιστό 400 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 40 γραμμάρια
Ψάχνεις το τέλειο γλυκό για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για κάθε τραπέζι και γιορτή του σπιτιού; Τότε αξίζει να δοκιμάσεις αυτήν την αφράτη μηλόπιτα με την τριφτή εύκολη ζύμη και την βελούδινη και δροσερή κρέμα. Από τις πιο νόστιμες και ιδιαίτερες μηλόπιτες που έχετε δοκιμάσει που έχει κάνει ήδη πάταγο στο εξωτερικό.
Αυτή η συνταγή έχει γίνει viral στο εξωτερικό και ήρθε η στιγμή να την δοκιμάσουμε και στην Ελλάδα. Μηλόπιτα με φρέσκα καραμελωμένα μήλα, αφράτη, δροσερή κρέμα και μία τριφτή σπιτική ζύμη που φτιάχνεται με απλά υλικά. Είναι το τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση και σίγουρα θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τριφτή μηλόπιτα με κρέμα σαν σουφλέ:

Μηλόπιτα με κρέμα σουφλέ Μία εξαιρετική μηλόπιτα έκανα σήμερα που βρήκα τυχαία σε ξένο (τσέχικο?) σάιτ.
Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Αρχικά τρίβουμε στο αλεύρι το βούτυρο ψιλοκομμένο και κρύο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την οποία την έχουμε ανακατέψει πολύ καλά με τους κρόκους. Στρώνουμε τη μισή ζύμη και λίγο παραπάνω στον πάτο μίας φόρμας 22-25 εκατοστών με έλασμα και την υπόλοιπη την κρατάμε για πάνω από το γλυκό. Βάζουμε την βάση για λίγο στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε τα μήλα.
Καθαρίζουμε λοιπόν και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μήλα. Τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη και το λεμόνι και μαγειρεύουμε το μείγμα για 15 λεπτά στο τηγάνι, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα ζουμιά τους. Στη συνέχεια κάνουμε μία σφιχτή μαρέγκα με τα ασπράδια, την ζάχαρη, το λεμόνι και τις βανίλιες.
Βάζουμε μέσα στη μαρέγκα με απαλές κινήσεις το γιαούρτι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Στρώνουμε τα μήλα πάνω από τη ζύμη. Από πάνω βάζουμε την κρέμα και προσεκτικά τοποθετούμε τα ζύμη που μας είχε μείνει από πριν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, στους 170 βαθμούς Κελσίου. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας στα σχόλια.
Χρήσιμες συμβουλές
Η ζύμη μοιάζει με ψίχουλα. Μη τρομάξετε που δε δένει.

Άλλες συνταγές για μηλόπιτα που θα λατρέψεις:
- Φθινοπωρινά μηλοπιτάκια με σφολιάτα
- Μπισκοτένια μηλόπιτα για την νηστεία των Χριστουγέννων
- Φθινοπωρινό γλυκό: Μηλοπιτάκια σαν ταρτάκια
Η συνταγή είναι της φίλης μας Sofia Fitouli
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr