Η πατατοσαλάτα είναι από τις συνταγές που όπως και να επιλέξεις να τη φτιάξεις κατά ένα «μαγικό» τρόπο γίνεται πάντα υπέροχη. Η εκδοχή που προτείνουμε εδώ θα γίνει από τις αγαπημένες σας!
Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:60′
Έτοιμο σε:1:20′
Υλικά:
1 κιλό πατάτες μικρές, πλυμένες καλά
1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
3-4 ραπανάκια, σε λεπτές φετούλες
2 αβγά βρασμένα, σε φέτες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδελίτσες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κάππαρη
Για τη sauce γιαουρτιού
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
2 κρόκους από αβγά βρασμένα
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε τις πατατούλες σε πυρίμαχο ταψάκι, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις μεταφέρετε σε μπολ.
Με το ελαιόλαδο σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια σε αντικολλητικό τηγάνι και τα ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτετε το τριμμένο καρότο, τα ψιλοκομμένα αβγά, την κάππαρη, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
Χτυπάτε στο multi τους βρασμένους κρόκους των αβγών με το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και τη μουστάρδα. Ανακατεύετε το μίγμα με το γιαούρτι, τον άνηθο και ανάλογο αλατοπίπερο και περιχύνετε τη σαλάτα. Τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, διακοσμείτε με τα ραπανάκια και σερβίρετε.
Έτοιμη!
Πηγή: www.olivemagazine.grΕιδήσεις σήμερα
- Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη τραγουδίστρια Καίτη Γκρέυ
- Η Γη της Ελιάς Επόμενα επεισόδια: Περιλήψεις επεισοδίων από 19/1/25 ως 21/01/25
- Η ιδανική θερμοκρασία για το σπίτι τον Χειμώνα για να μην πιάσει μούχλα και για να μην κρυώνουμε
- Πείτε αντίο στον πονόλαιμο και την βραχνάδα, φυσικά και χωρίς φάρμακα
- Άντα Λεούση Μηνιαίες προβλέψεις : Τυχερές και άτυχες μέρες Φεβρουαρίου 2025