Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη
80 γρ.. κακάο άγλυκο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ)
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα στο χέρι
20 γρ. κονιάκ ή και περισσότερο αν σας αρέσει
2 βανίλιες
1 φλ. χοντροκομμένα φουντούκια,καρύδια ή γκοφρέτες (προαιρετικά)
τριμμένο μπισκότο Oreo ή τρούφα ή τριμμένο φουντούκι για το τύλιγμα
Δείτε ακόμη: Τρουφάκια και κρέμα νηστίσιμα
Εκτέλεση
-Ζεσταίνω σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη,το ζαχαρούχο και το κακάο μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν χωρίς να βράσω το μίγμα.
Κατεβάζω απ τη φωτιά και ρίχνω το κονιάκ,τις βανίλιες,τα μπισκότα και τα φουντούκια και ανακατεύω καλά.
Βάζω το μίγμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά,ή στο ψυγείο για μια ωρίτσα,πλάθω σε μπαλάκια μέγεθος ενός καρυδιού,τα τυλίγω σε τρούφα ή ξηρούς καρπούς ή τριμμένο μπισκότο και τα τοποθετώ σε καραμελόχορτα.
Τα διατηρώ στο ψυγείο ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην κατάψυξη.
Η συνταγή βγάζει περίπου 70 τρουφάκια!
Δείτε ακόμη: Πολύχρωμα τρουφάκια με nutella
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Οι Λιχουδιές της Σόφης
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες