Συνταγή για τυροπιτάκια με καρότο και άνηθο και με μια ζύμη αφράτη-Ιδανικά για μπουφέ, σνακ ή συνοδευτικά σε τραπέζι.
Αυτά τα τυροπιτάκια τα φτιάχνω κάθε φορά που θέλω κάτι αλμυρό στα γρήγορα. Η ζύμη είναι αφράτη και νόστιμη, με καρότο και άνηθο που της δίνουν έξτρα άρωμα και υγρασία, ενώ η γέμιση με φέτα είναι απλή αλλά πάντα πετυχημένη. Γίνονται εύκολα, δεν χρειάζονται πολλά πολλά και κάθε φορά που τα βγαίνουν από το φούρνο εξαφανίζονται σε χρόνο dt!
Υλικά
Υλικά για τη ζύμη ½ πακέτο νωπή μαγιά ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό 1 φλιτζάνι λάδι 1 αυγό ½ πακέτο Βιτάμ (σε πλάκα) 1 φλιτζάνι γάλα 1 κοφτή κ.σ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 1 καρότο τριμμένο 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο Αλεύρι όσο πάρει (για ζύμη που δεν κολλάει) 1 κρόκος αυγού για άλειμμα (αραιωμένος με 1 κ.σ. νερό)
Αφράτα τυροπιτάκια με φέτα και κρεμώδη γέμιση γιαουρτιού για το σχολείο
Υλικά για τη γέμιση 300 γρ. φέτα 1 ασπράδι αυγού 1 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση

Εκτέλεση
Βάζουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό με την ζάχαρη να φουσκώσει και ρίχνουμε τα υγρά υλικά πρώτα και μετά τα υπόλοιπα και τελευταίο το αλεύρι . Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Ανοίγουμε την ζύμη και με ποτήρι κάνουμε σχήμα και κόβουμε. Βάζουμε στην μέση την γέμιση τα κλείνουμε καλά τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που έχουμε αραιώσει με 1 κουταλιά σούπας νερό και αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στου; 160 αέρα τα βάζουμε στην μεσαία σχάρα και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν !
Xrisi Mpiri