Για το φύλλο:
3 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ.ρακί
2 κ.σ.λάδι
αλάτι
νερό χλιαρό όσο πάρει για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Υλικά
Φτιάχνουμε την ζύμη βάζοντας όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι ΄.
Την αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Για την γέμιση:
1 κιλό κολοκύθα κόκκινη καλά στημένη
αλάτι πιπέρι
λάδι
λίγο άνηθο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Σοτάρουμε το λάδι τα κρεμμυδάκια ρίχνουμε την κολοκύθα το αλάτι το πιπέρι.
Το κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω τα μυρωδικά.
Αφήνω τη γέμιση να κρυώσει και λαδώνω ένα ταψί και στρώνω 6 φύλλα 3 κάτω 3 πάνω λαδώνω κάθε φύλλο.το τελευταίο το φύλλο το ραντίζω με νερό και λάδι.
Αν θέλουμε βάζουμε και σουσάμι.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε με τον ίδιο τρόπο τυλιχτά όπως τα βλέπετε !!
Anna Lampropouloy- οι χρυσοχέρες -ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες