Ένα γλυκάκι που μας αρέσει πολύ… όλες τις εποχές!!
Υλικά για ταψί νούμερο 40.
2 λίτρα γάλα φρέσκο
500 γραμμ σιμιγδάλι ψιλό
400 γραμμ ζάχαρη
250 γραμμ βούτυρο
10 αυγά
3 βανιλιες
1/2 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
500 γραμμ φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι του καφέ χυμό πορτοκαλιού κ ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι.
Εκτέλεση .
Το μισό γάλα το ρίχνω στην κατσαρόλα και το βάζω στη φωτιά, το υπόλοιπο το βάζω στον κάδο του μίξερ και προσθέτο τη ζάχαρη, τα αυγά το σιμιγδάλι το χυμό και το ξύσμα και τα χτυπάω για λίγα λεπτά. Όταν το γάλα έχει ζεσταθεί τα ρίχνω στην κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι η κρέμα μας να πήξη.
Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτουμε 70 γραμμ βούτυρο και τίς βανιλιες.
Λιώνω το υπόλοιπο βούτυρο , χωρίζω τα φύλλα στη μέση και στρώνω τα μισά κάτω και τα υπόλοιπα επάνω.. κάθε φύλλο περνάω με βούτυρο τέλος χαράζω και ψήνω στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
ΣΙΡΟΠΙ
4 ποτήρια νερού νερό
4 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 βανιλιες
Λίγο χυμό λεμονιού
Και φλούδα λεμονιού!!
Το βράζω για 7-9 λεπτά.
Ζεστό το γλυκό χλιαρό τό σιρόπι!!
Ουρανία Καρδάμη-οι χρυσοχερες-ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες