Πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό κέικ μήλου, ιδανικό και για σχολικό κολατσιό!(νηστίσιμο)

Κέικ μήλου με ελαιόλαδο και χυμό πορτοκαλιού

Ένα πολύ νόστιμο, αρωματικό κέικ, υγιεινό και νηστίσιμο (για όποιον ενδιαφέρεται), που έχει τη γεύση της μηλόπιτας που θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια. Φτιάχνεται πάρα πολύ εύκολα, όπως όλα τα κέικ με ελαιόλαδο και για ένα κέικ σε μακρόστενη φόρμα.

Δειτε ακομα Το πιο εύκολο και αφράτο κέικ καρότο που φάγατε ποτέ

Υλικά

¾ κούπας ζάχαρη
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα καρύδια χοντροκομμένα, προαιρετικά
2 μικρά μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
1 κουτ. σούπας κανέλα
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κουτ. σούπας baking powder
½ κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Ξεκινήστε τρίβοντας τα μήλα και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπήστε με το σύρμα ή ένα μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Προσθέστε το μίγμα του αλευριού και το χυμό του πορτοκαλιού εναλλάξ σε 2 δόσεις το καθένα ανακατεύοντας. Στη συνέχεια προσθέστε το μήλο και τα καρύδια, αν τα χρησιμοποιήσετε, και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα. Αδειάστε το μίγμα του κέικ σε μια μακρόστενη φόρμα που έχετε πρώτα λαδώσει και ψήστε για 40-45 λεπτά μέχρι το κέικ να ψηθεί καλά απ’έξω και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το εσωτερικό του. Σε αυτό το χρόνο το κέικ παραμένει νωπό στο εσωτερικό του. Με άλλα 5-10 λεπτά ψήσιμο θα έχετε ένα κέικ πιο τραγανό απ’έξω και λιγότερο νωπό μέσα. Δοκιμάστε το, επίσης, και σε μεγάλη στρογγυλή φόρμα κέικ διπλασιάζοντας τα υλικά. Καλή επιτυχία!

Olive oil apple cake (no dairy, no eggs)

It’s a delicious aromatic cake, dairy and egg free, which tastes like the apple pie I remember from my childhood. Plus, you can make it easily in a matter of minutes. The ingredients for a rectangular loaf pan are

¾ cups sugar
½ cup olive oil
½ cup walnuts, roughly chopped (optional)
2 small apples, shredded
1 Tbs cinnamon
1 ½ cup all-purpose flour
2 ½ Tbs baking powder
½ freshly squeezed orange juice

Preheat oven at 175 degrees. Start by shredding the apples and leave them aside. In a bowl mix the flour, baking powder and cinnamon. In another large bowl whisk the sugar with the oil. Add half of the flour mixture, mix, then half of the orange juice, mix and continue again with the remaining flour and juice. Add the apples and walnuts, if using, and mix again with a spoon until everything is mixed. Oil your baking pan and fill it. Bake for 40-45 minutes until the cake is well baked on the outside and a toothpick inserted in its center comes out clean. In this baking time you will have a moist cake. Bake for another 5-10 minutes to get a crunchier cake with less moisture (it will never get totally dry). Try it also in a springform pan doubling the ingredients.

Πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό κέικ μήλου, ιδανικό και για σχολικό κολατσιό!(νηστίσιμο) Πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό κέικ μήλου, ιδανικό και για σχολικό κολατσιό!(νηστίσιμο)

Enjoy! 

Δειτε ακομα Τυροκέικ ιδανικό για κολατσιό στο σχολείο 

Δείτε όλες τις λαχταριστες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

 

Πηγή: breadandtea.com

Close