Πεντανόστιμο κεικ ρυζιου!

Σε ποιόν δεν αρέσει η μυρωδιά του ζεστού κέικ όταν βγαίνει από τον φούρνο και πλημμυρίζει το δωμάτιο.

Με μια κούπα ζεστό καφέ ή τσάι πάει τέλεια!

6-8 μερίδες

Προετοιμ.45′

Μαγ.1 ώρα

 

Υλικά

4 φλ.γάλα

αλάτι

1 1/4 φλ.ρύζι για ριζότο

ξύσμα απο 1 λεμόνι

3/4 φλ.καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

1/4 κουταλιού εσανς αμύγδαλου

4 αβγά, τα ασπράδια χωριστά απο τους κρόκους.

βούτυρο και τριμμένη ψίχα ψωμιού για τη φόρμα

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα με μια πρέζα αλάτι σε μια κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά ώσπου να μαγειρευτεί.Αποσύρετε απο τη φωτιά.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
Προσθέτετε τα αμύγδαλα, την εσάνς και τους κρόκους.
Χτυπάτε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι ώσπου να φτιάξετε μια σφιχτή μαρέγκα. Την προσθέτετε στο μείγμα του ρυζιού.
Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ. και την πασπαλίζετε με την τριμμένη ψίχα. Μεταφέρετε το κέικ στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40′.

Πηγή: lifesharing
Close