Σε ποιόν δεν αρέσει η μυρωδιά του ζεστού κέικ όταν βγαίνει από τον φούρνο και πλημμυρίζει το δωμάτιο.
Με μια κούπα ζεστό καφέ ή τσάι πάει τέλεια!
6-8 μερίδες
Προετοιμ.45′
Μαγ.1 ώρα
Υλικά
4 φλ.γάλα
αλάτι
1 1/4 φλ.ρύζι για ριζότο
ξύσμα απο 1 λεμόνι
3/4 φλ.καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
1/4 κουταλιού εσανς αμύγδαλου
4 αβγά, τα ασπράδια χωριστά απο τους κρόκους.
βούτυρο και τριμμένη ψίχα ψωμιού για τη φόρμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το γάλα με μια πρέζα αλάτι σε μια κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά ώσπου να μαγειρευτεί.Αποσύρετε απο τη φωτιά.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
Προσθέτετε τα αμύγδαλα, την εσάνς και τους κρόκους.
Χτυπάτε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι ώσπου να φτιάξετε μια σφιχτή μαρέγκα. Την προσθέτετε στο μείγμα του ρυζιού.
Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ. και την πασπαλίζετε με την τριμμένη ψίχα. Μεταφέρετε το κέικ στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40′.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες