Εναλλακτική συνταγή για να φας τον μαμαδίστικο τραχανά πέρα από τα συνηθισμένα— το βραδινό που θα λατρέψεις φέτος το καλοκαίρι και κάθε εποχή του χρόνου!
Η συνταγή που σου έχουμε σήμερα για να φτιάξεις τον τραχανά σου είναι απολαυστική. Πηχτός τραχανάς με αυγό μάτι (τηγανιτό αυγό) και σχοινόπρασο. Είναι το απόλυτο comfort food με healthy twist. Θα σε γεμίσει με δύναμη λόγο υδατάνθρακα και πρωτεΐνης και θα σε χορτάσει για πολλές ώρες.
Ο τραχανάς είναι ένα φαγητό που τον φτιάχνουμε τόσο κοκκινιστό όσο και λεμονάτο τον Χειμώνα. Όμως μπορούμε να τον απολαύσουμε όλο τον χρόνο με την σωστή συνταγή. Σήμερα σας έχουμε ένα μεσημεριανό που γίνεται σε περίπου 20 λεπτά και αποτελείται από εύκολα, οικονομικά υλικά. Πηχτή σούπα τραχανά με αυγό μάτι και σχοινόπρασο. Μπορούμε να “σπάσουμε” μέσα στον τραχανά και φέτα γιατί του “πάει” πολύ.
Ο τραχανάς δεν είναι μόνο για το κρυολόγημα! Είναι θρεπτικός, ελαφρύς, χορταστικός και νόστιμος και είναι κατάλληλος για μικρούς και μεγάλους. Αυτό το νόστιμο ζυμαρικό θα το απολαύσουμε σήμερα με αυγό μάτι και σχοινόπρασο. Εμείς σπάμε μέσα και λίγη φέτα γιατί απογειώνει την γεύση αλλά αυτό είναι ανάλογα τα γούστα.
Για όταν δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε αυτό το φαγητό είναι ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο, εύκολο, οικονομικό και νόστιμο μεσημεριανό ή βραδινό για όλη την οικογένεια, αφού είναι έτοιμο σε περίπου 20 λεπτά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον πηχτό τραχανά με αυγό μάτι και σχοινόπρασο:

Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα να βράσει. Μόλις βράζει ρίχνουμε τον τραχανά, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά γιατί ο τραχανάς κολλάει.
Σβήνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε. Βάζουμε μία πετσέτα και από πάνω το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι με σβησμένη τη φωτιά για άλλα 10 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις κάψει, σπάμε το αυγό.
Το τηγανίζουμε μέχρι να σφίξει όπως συνήθως. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τον τραχανά κι από πάνω βάζουμε το αυγό. Ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.

Η φωτογραφία είναι της φίλης μας Penelope Panagiotopoulou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr