Συνταγή για πικάντικη τυρόπιτα με έτοιμο φύλλο κρούστας, φέτα και τυροκαυτερή
Υλικά:
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
Για τη γέμιση:
- φέτα 250 γραμμάρια περίπου
- μιξ τυριών 1 κούπα του τσαγιού που λιώνουν
- αυγα 1
- τυροκαφτερή 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας
- πιπέρι 1 πρέζα μαύρο
- πιπέρι 1 πρέζα κόκκινο
Συνταγή για πικάντικη και τραγανή τυρόπιτα με έτοιμο φύλλο κρούστας, φέτα και τυροκαυτερή για να συνοδεύσουμε τα ψητά κρέατα την Τσικνοπέμπτη, για μεζεδάκι ή για τα κρύα μεσημέρια του Χειμώνα, που έχουν ανάγκη κάτι να ζεσταθούμε. Πρωτότυπη και πολύ νόστιμη!
Υπάρχουν πολλές τυρόπιτες για να διαλέξεις αλλά σίγουρα αυτή πρέπει να μπει στη λίστα με το μενού σου! Πικάντικη και τραγανή τυρόπιτα με έτοιμο φύλλο κρούστας, φέτα και τυροκαυτερή. Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη και μπορεί να συνοδεύσει τέλεια το κρέας, την μπύρα και το κρασί μας την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πικάντικη τυρόπιτα με τυροκαυτερή:

Εκτέλεση
Αρχικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη θρυμματισμένη φέτα, το τριμμένο κίτρινο τυρί, το αυγό, την τυροκαυτερή, το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι. Στρώνουμε 3 φύλλα κρούστας στον πάτο ενός ταψιού, τα οποία τα έχουμε λαδώσει ανάμεσα με ελαιόλαδο. Από πάνω βάζουμε τη μισή γέμιση.
Αφράτη τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο και σόδα
Από πάνω βάζουμε άλλα 3 φύλλα κρούστας λαδωμένα ανάμεσα. Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε με 4 φύλλα κρούστας, λαδωμένα ανάμεσα. Χαράζουμε σε κομμάτια τη πίτα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Φωτεινή Δαρδαμάνη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr