Πισια γεμιστά με μερέντα…!!!

Οι γιαγιάδες μας …αν είχανε σοκοκρέμα τα πισία ή κατμέρια θα ήταν κατ εξοχήν γλυκά…
…τα λέω και Πισία γεμιστά με…κόλαση!!!
Δεν θα σχολιάσω άλλο…απλά αυτά τα θεϊκά πιτάκια πρέπει μια φορά να τα δοκιμάσετε!!!!!!!!

Υλικά:
500 γρ, αλεύρι
300 γρ γάλα
1 κουταλιά ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
…μερέντα

Δείτε επίσης Σαρακοστιανή μερέντα – Η καλύτερη που θα δοκιμάσετε!

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο μέσα.
Διαλύουμε το μισό αλεύρι στο γάλα ( το γάλα σε θερμοκρασία να δέχεται το χέρι μας) ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός ή με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε και τη μαγιά με τη ζάχαρη…
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι σε 2-3 δόσεις τώρα θέλει λίγο χεράκι να το διπλώσουμε 4-5 φορές.
Η ζύμη είναι απαλή σχεδόν δεν κολλάει στα χέρια…απο τα 500 γρ, αλεύρι μου περίσσεψαν 30 γρ, ανάλογα το αλεύρι πάντα, το χρησιμοποίησα για να ανοίξω τα πιτάκια
Σκεπάζουμε τη ζύμη και περιμένουμε να διπλασιαστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8-10 κομμάτια, τα κάνουμε μπαλάκια με αλευρωμένα λίγο τα χέρια μας.
Ανοίγουμε λίγο όσο ένα πιατάκι και βάζουμε στο κέντρο 1-2 κουταλάκια μερέντα ή άλλη σοκοκρέμα ότι μας αρέσει.
Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο στο τηγάνι και τηγανίζουμε 2 λεπτά από την κάθε πλευρά γίνονται γρήγορα πολύ.
Προσέχουμε το μάτι να είναι στο 7-8 της κουζίνας να μην μας αρπάξουν…

Δείτε επίσης Jaffa cakes: Η τέλεια συνταγή για να φτιάξετε τα διάσημα μπισκοτο-κεκάκια με πορτοκάλι και σοκολάτα

Πισια γεμιστά με μερέντα...!!! Πισια γεμιστά με μερέντα...!!! Πισια γεμιστά με μερέντα...!!!

Πισια γεμιστά με μερέντα...!!!

Πηγή: zzcook.blogspot.com

Close