Φθινόπωρο χωρίς σταφύλια και μούστο δεν υπάρχει. Μια θεσπέσια (έτσι την χαρακτήρισε ο γιος μου όταν την δοκίμασε) φθινοπωρινή, μοσχομυριστή και κυρίως υγιεινή πίτα για όλες τις ώρες της ημέρας…
Πίτα ή κέικ με μούστο
ΥΛΙΚΑ • 3/4 κούπας νερό • 1 κούπα ζάχαρη • 1/2 κούπα ελαιόλαδο • 1 κόκκινη φαρίνα (500 γρ.) • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ • 1/2 κ.γλ. κανέλλα • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο • 3/4 κούπας μούστο • 1 και 1/2 κούπα σταφίδες και καρύδια θρυμματισμένα • Κανέλλα και σησάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το νερό, το μούστο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. • Προσθέτουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο. • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα θρυμματισμένα καρύδια και τα προσθέτουμε και αυτά. • Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και το μπέικιν κοσκινισμένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. • «Αλευρωβουτυρώνουμε» ή τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 28 cm. και αδειάζουμε το μείγμα. • Πασπαλίζουμε με τη κανέλλα και το σησάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.
Από την αγαπημένη μου σελίδα όλα νηστίσιμα