Μπαρες λευκής σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και φυστικοβούτυρο_

Φτιάχνουμε μόνοι μας τις δικές μας μπάρες λευκής σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και φυστικοβούτυρο.

Οι σοκολάτες είναι φυσικά από τα αγαπημένα μας γλυκά. Σας είχαμε δείξει μάλιστα στο παρελθόν πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικές σοκολάτες. Η σημερινή μας συνταγή μπορεί να έχει δύο ονόματα. Είναι πλάκες λευκής σοκολάτας με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και φυστικοβούτυρο.

Μπορεί λοιπόν να θεωρηθεί μπάρα με ξηρούς καρπούς και φυστικοβούτυρο ή σοκολάτα με τα ίδια υλικά. Ό,τι όνομα κι αν επιλέξετε να του δώσετε, το μόνο σίγουρα είναι ότι η νοστιμιά τους θα σας ξετρελάνει. Θυμίζουν τις μπάρες του εμπορίου και γίνονται μόλις με 4 οικονομικά υλικά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Εκτέλεση

Στην αρχή σε μπεν μαρί βάζουμε την λευκή κουβερτούρα μαζί με το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε το μείγμα μας με μία μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στην συνέχεια αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα ξηρών καρπών και το μείγμα αποξηραμένων φρούτων.

Ανακατεύουμε καλά με την μαρίζ μέχρι να απλώσουν παντού οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα. Στην συνέχεια τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο πιάτο ή σε ένα σκεύος και απλώνουμε πάνω στην λαδόκολλα το μείγμα μας, σε ορθογώνια σχήμα και σε πάχος όσο θέλουμε εμείς.

Δείτε ακόμα Σοκολατάκια με κεράσι

Τοποθετούμε το σκεύος μαζί με το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Στην συνέχεια, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις πλάκες στο μέγεθος που εμείς θέλουμε, αφού φυσικά το μείγμα έχει παγώσει καλά. Οι πλάκες διατηρούνται στο ψυγείο, σε ένα καλά κλειστό σκεύος.

Δείτε την συνταγή αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Μπάρες_ λευκής_σοκολάτας_ με _ξηρούς_ καρπούς _και_ φυστικοβούτυρο_

Η συνταγή είναι του φίλου μας Dimitrios Makriniotis

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close