Σουφλέ ζυμαρικών με πολύχρωμες πιπεριές

Πολύχρωμο σουφλέ ζυμαρικών με ριγκατόνι – Το εύκολο μεσημεριανό

Συνταγή για πολύχρωμο και νόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με πολύχρωμες πιπεριές αλλαντικά και τυριά για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας.

Υλικά:

Νόστιμο και πολύχρωμο σουφλέ με ζυμαρικά ριγκατόνι, πολύχρωμες πιπεριές, αλλαντικά και τυριά για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας. Ένα νόστιμο και γρήγορο φαγητό που το φτιάχνουμε κάθε φορά που θέλουμε κάτι χορταστικό και είμαστε κουρασμένες από την δουλειά και τα τρεξίματα! Αν θέλετε ένα μεσημεριανό πλήρες γεύμα επιλέξτε αυτό το σουφλέ, ενώ μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε υλικά ανάλογα τα γούστα σας.

Είστε κουρασμένες από την δουλειά και θέλετε κάτι γρήγορο και νόστιμο. Δεν έχετε προλάβει να πάτε σούπερ μάρκετ και έχετε λίγα λαχανικά, λίγα αλλαντικά, λίγα τυριά και δεν ξέρετε πως να τα εκμεταλλευτείτε. Τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτό το πολύχρωμο σουφλε με ζυμαρικά, πιπεριές, αλλαντικά και τυριά που λιώνουν.

Σουφλέ ζυμαρικών του Γιώργου Ζώλη

Είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά, αφού δεν μας κουράζει η διαδικασία ενώ η γεύση είναι πάντα άπαιχτη! Είναι από τα αγαπημένα μας σουφλέ και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ ζυμαρικών με πολύχρωμες πιπεριές:

Σουφλέ ζυμαρικών με πολύχρωμες πιπεριές

Εκτέλεση

Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά όπως αναγράφει η συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί της κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την πάριζα, το τυρί του τοστ, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά κομμένα σε μικρότερα κομμάτια.

Τα ρίχνουμε πάνω από τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε το μιξ τυριών και ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το φρέσκο γάλα. Ρίχνουμε και τη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στη τελευταία σχάρα, στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πιει τα υγρά του.

Το πιο νόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με τριβελάκι και αλλαντικά

Δεν το στεγνώνουμε τελείως όμως. Μόλις αρχίσουν να λιώνουν τα τυριά ανακατεύουμε να πάει παντού η γέμιση και μέχρι να κλείσουμε τη φωτιά ανακατεύουμε και πάλι. 

Tips

Το ανακάτεμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος είναι προαιρετικό.

Σουφλέ ζυμαρικών με πολύχρωμες πιπεριές

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιωαννα Κληρονομου

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr