Ποντιακά πιροσκί στο τηγάνι με γέμιση από φέτα, ανθότυρο και γιαούρτι

Αφράτα και λαχταριστά ποντιακά πιροσκί στο τηγάνι με γέμιση από φέτα, ανθότυρο και γιαούρτι. Σήμερα σας έχουμε συνταγή για τηγανιτά πιροσκί, με εύκολη χειροποίητη ζύμη, για να παίρνουν τα παιδιά μαζί στο σχολείο, σαν κολατσιό ή απογευματινό σνακ.

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και θα φτιάξετε και εσείς πιροσκί σαν από φούρνο! Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα σε βίντεο και η επιτυχία θα είναι δεδομένη!

Εκτέλεση

Μέσα στο χλιαρό γάλα με το νερό λιώνουμε την μαγιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε και αυτό, μετά βάζουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο, λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και να μην κολλάει στα χεριά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα κι να ανέβει, έτσι πλάθεται πολύ εύκολα κι δεν θα σας μαζεύει.

Ανοίγουμε με πλάστη ένα φύλλο και με ένα μπολάκι κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια στο ίδιο μέγεθος και πάχος. Βάζουμε την γέμιση και τυλίγουμε πιέζοντας καλά την ένωση. Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν και μετά τηγανίζουμε.

Εγώ έκανα διπλή δόση κι μου βγήκαν περίπου 50 κομμάτια!!!

Ποντιακά πιροσκί στο τηγάνι με γέμιση από φέτα, ανθότυρο και γιαούρτι

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Theodwra Kermeniwth

Close