Πώς Αφαιρούμε Εύκολα το Περιττό Λίπος από το Φαγητό

Πολλές φορές τυχαίνει να συγκεντρώνονται στην κατσαρόλα, στην γάστρα ή ακόμα και στο τηγάνι, περιττά λίπη, που δεν βοηθάνε στο καλό γευστικό αποτέλεσμα, αλλά ούτε και στην υγεία μας. Αυτό μπορεί να συμβεί, είτε επειδή μας “ξέφυγε” το λάδι ή το βούτυρο μέσα στο φαγητό, είτε επειδή το κρέας ήταν αρκετά λιπαρό και έβγαλε μεγάλη ποσότητα από λίπη.
Όπως ίσως θα έχουμε παρατηρήσει, οι λιπαρές ουσίες ενός φαγητού, έχουν την τάση να κάνουν την εμφάνισή τους στην επιφάνεια των υγρών (μιας σούπας, ενός ζωμού ή μιας σάλτσας), πράγμα που κάνει την διαδικασία αφαίρεσής τους ιδιαίτερα εύκολη!

Δείτε ακόμα: 7+1 Έξυπνοι Τρόποι Για Να Αφαιρέσετε Λεκέδες Σε Χαλιά

Τρόποι αφαίρεσης λίπους

1. Όταν το στρώμα λιπαρότητας είναι μεγάλο, αρχίζουμε να αφαιρούμε λίπος με μια κουτάλα.
2. Αν οι λιπαρές ουσίες δεν αφαιρούνται εύκολα με την κουτάλα, τότε το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να απλώσουμε στην επιφάνεια του φαγητού ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί, και να το τραβήξουμε απαλά. Το χαρτί “τραβάει” αμέσως μέσα του τις λιπαρές ουσίες, οπότε βγάζοντάς το από το φαγητό, βγαίνουν μαζί του και αυτές. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε.
3. Ένας πολύ εύκολος τρόπος να αφαιρεθεί το επιπλέον λίπος από τη σάλτσα, τη σούπα ή το ζωμό μας, είναι να τα βάλουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο. Το λίπος θα παγώσει και θα στεραιοποιηθεί στην επιφάνεια του φαγητού, κάνοντάς το πολύ εύκολο να αφαιρεθεί με μια τρυπητή κουτάλα.

Δείτε ακόμα: To φανταστικό κόλπο για να αφαιρέσετε από τα χέρια σας την μυρωδιά του σκόρδου

…Και μία πραγματικά “απαράδεκτη” συμβουλή: Μπορείτε αν θέλετε, να κρατήσετε το παγωμένο λίπος σε ένα τάπερ στο ψυγείο, και να το χρησιμοποιήτε σε σοταρίσματα, για να δώσετε περισσότερη γεύση στο φαγητό.

Δοκιμάστε το!

photo credit: food-hacks

Πηγή: e-mammm
Close