Δείτε όλα τα μυστικά για να αφυδατώσετε την φλούδα από τα πορτοκάλια – Νοστιμίζει τα κέικ μας

Πως να αποξηράνω φλούδες πορτοκάλι ή λεμονιού; Ο τρόπος και όλα τα μυστικά με φωτογραφίες βήμα βήμα.

Όλοι και όλες  καταπιανόμαστε με διάφορες ζαχαροπλαστικές δημιουργίες και  είναι γνωστό ότι η φλούδα πορτοκαλιού νοστιμίζει πολλές από τις ζύμες μας!

Όμως λίγες νοικοκυρές ξέρουν ότι όταν ξύνουμε την φλούδα πορτοκαλιού στον τρίφτη, η φλούδα χάνει τα αρώματα και πολύ μεγάλο μέρος από την γεύση της. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν είναι να αποξηράνουμε τις φλούδες από το  πορτοκάλι!

Δεν είναι μόνο μία πολύ πιο νόστιμη μέθοδος για να φτιάξουμε ακόμη πιο γευστικές ζύμες για κέικ και όχι μόνο. Όταν αποξηραίνουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλι ή τα λεμόνι, μπορούμε να διατηρήσουμε την σκόνη τους στο ψυγείο για περισσότερο από τρεις μήνες.

Δείτε ακόμα 60+ τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες και το χυμό λεμονιού στο σπίτι σας

Έτσι, θα κάνουμε και περισσότερη οικονομία! Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος για να αποξηράνουμε τις φλούδες από το πορτοκάλι ή το λεμόνι μας είναι πολύ απλή. Δείτε παρακάτω πως μπορούμε να αποξηράνουμε την φλούδα από τα πορτοκάλια μας:  

Πως να αποξηράνω φλούδες πορτοκάλι  : Ο τρόπος

Εκτέλεση

Στην αρχή παίρνουμε τα πορτοκάλια μας και αφαιρούμε το κοτσάνι από το πάνω μέρος αν υπάρχει. Ξεκινάμε λοιπόν να αφαιρούμε και την φλούδα από τα πορτοκάλι. Προσοχή όμως: αφαιρούμε μόνο την πορτοκαλί επιφάνεια και όχι την λευκή, γιατί τότε το μείγμα μας θα πικρίσει.

Αφήνουμε τις φλούδες να στεγνώσουν στον πάγκο της κουζίνας ή αν θέλουμε να τις φτιάξουμε πιο γρήγορα τις ψήνουμε στους 100 βαθμούς Κελσίου στον φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά. Οι φλούδες μας θέλουμε να γυαλίσουν και να σπάνε αφού ψηθούν.

Στην συνέχεια αλέθουμε τις φλούδες μας στον ηλεκτρικό μύλο μπαχαρικών. Αν δεν έχουμε ηλεκτρικό μύλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μουλινέτα. Όμως ο ηλεκτρικός μύλος είναι η καλύτερη λύση.

Διατηρούμε την σκόνη πορτοκαλιού στο ψυγείο για τρεις μήνες και λίγο παραπάνω. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με τα λεμόνια!

Tips

Τα ακέρωτα πορτοκάλια τα βρίσκουμε στις λαϊκές αγορές, στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και σε κήπους!

How to dry orange peels : The way

At the beginning we take our oranges and remove the stalk from the top if any. So we start to remove the peel from the oranges. Be careful though: remove only the orange surface and not the white surface, because then the mixture will bitter.

Allow the peels to dry on the kitchen counter or if you want to make them faster bake them at 100 degrees Celsius in the oven for about 40-45 minutes. We want our peels to shine and break after they’re cooked.

Then grind the peels in the electric spice grinder. If we don’t have an electric grinder, we can use a mulinette. But the electric mill is the best solution.

Keep the orange powder in the refrigerator for three months and a little longer. We follow the same procedure with lemons!

Φλούδες από πορτοκάλι _

Που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σκόνη πορτοκαλιού  ή λεμονιού

Τη σκόνη απο αποξηραμένες φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού την χρησιμοποιούμε σε όλα τα γλύκα μας. Κέικ, λεμονόπιτες, πορτοκαλόπιτες, σε γλυκά ψυγείου.

Επίσης στο μαγείρεμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, σε όλα τα αλα κρεμ, γενικά στα λεμονάτα φαγητά και φυσικά για να γαρνίρουμε το ψητό ψάρι μας.

Επίσης μπορούμε να κάνουμε μίξη λεμόνι πορτοκάλι σε σκόνη.

Πως να αποξηράνω φλούδες πορτοκάλι_

Το χρήσιμο αυτό tip το βρήκαμε από την αγαπημένη μας φίλη Marianthi Kalaitzi

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close