Υπάρχουν αρκετές εύκολες συνταγές για cheesecake με διάφορα φρούτα, είτε προτιμάς να βάλεις κάποια μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού είτε ακόμη και φρέσκα φρούτα. Μερικές από αυτές που έχουν ξεχωρίσει είναι το cheesecake με λεμόνι, το οποίο έχει μια ευχάριστη γλυκόξινη γεύση, αλλά και με μπανάνα, που είναι ιδανικό για όσους θέλουν μια πιο γλυκιά εκδοχή.
Για το καλοκαιράκι όμως, θέλεις ένα πιο δροσερό γλυκό, τόσο για την οικογένεια σου όσο και για τους καλεσμένους σου. Αυτή τη φορά λοιπόν, θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε cheesecake ροδάκινο σε σχήμα τριαντάφυλλο, με το οποίο θα μπορέσεις να εντυπωσιάσεις τους πάντες, από άποψη γεύσης αλλά και εμφάνισης!
Οικονομική πανεύκολη συνταγή για cheesecake ροδάκινο
Τι υλικά θα χρειαστείς για την βάση:
200γρ. μπισκότα Digestive
65γρ. ανάλατο βούτυρο
Τι υλικά θα χρειαστείς για την γέμιση:
400γρ. τυρί κρέμα
400ml κρέμα γάλακτος
80γρ. ζάχαρη
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
2 ½ κουταλιές της σούπας νερό
Τι υλικά θα χρειαστείς για το topping:
800γρ. κομπόστα ροδάκινο (θα χρειαστείς περίπου 5 με 6 μισά ροδάκινα)
1 φλιτζάνι από το σιρόπι της κομπόστας
3 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
½ φλιτζάνι νερό
Εννοείται πως θα πρέπει να ξεκινήσουμε με την βάση, η οποία είναι και το πιο εύκολο κομμάτι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις στο μπλέντερ τα μπισκότα σου, μέχρι να γίνουν σκόνη και έπειτα να προσθέσεις το λιωμένο βούτυρο και τα τα ανακατέψεις καλά για να πάει παντού.
Τώρα θα πρέπει να πάρεις μια φόρμα, με διάμετρο περίπου 20 εκατοστά και να απλώσεις καλά μέσα της το τριμμένο μπισκότο και να την βάλεις στο ψυγείο.
Σειρά έχει η γέμιση, για την οποία θα πρέπει να βάλεις στο μίξερ το τυρί κρέμα και να το χτυπήσεις μέχρι να γίνει λείο και στην συνέχεια να προσθέσεις σταδιακά την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και την μαρμελάδα ροδάκινο και να συνεχίσεις να ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου.
Άφησε για λίγο το μείγμα σου και ανακάτεψε την ζελατίνη και το νερό σε ένα μικρό μπολ και βάλτο στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα, πρόσθεσε και τη ζελατίνη στη γέμιση και ξανά ανακάτεψε καλά.
πηγη:idiva.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αστυνομικός της Βουλής : Μάνα και πατέρας δασκάλευαν τα παιδιά τους να μην αποκαλύψουν τίποτα
- 10 συνταγές για αλμυρές τούρτες που θα εντυπωσιάσουν στο γιορτινό τραπέζι
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη το σκάει την πρώτη νύχτα του γάμου της και αφηνει το γαμπρό σύξυλο
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Γιάννης Πουλόπουλος : Στο νοσοκομείο ο γνωστός παρουσιαστής