Συνταγή για ζουμερή πουτίγκα με σταφίδες, σοκολάτα και το Πασχαλινό τσουρέκι που περίσσεψε για να μην πεταχτεί τίποτα. Ένα νόστιμο γλυκό για όλες τις ώρες με απλά υλικά
από τη φίλη μας Olha Pazyuk.
- τσουρεκια 350 γραμμάρια σε χοντρά κομμάτια
- σταφίδες 100 γραμμάρια
- ρούμι 200 ml μαύρο
- βουτυρο 50 γραμμάρια λιωμένο
- σταγόνες σοκολάτας 200 γραμμάρια
- σταγόνες σοκολάτας 100 γραμμάρια λευκές
- αμυγδαλα 60 γραμμάρια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
Υλικά
- αυγα 4
- κρεμα γαλακτος 250 ml
- Γάλα φρέσκο 450 ml
- εκχυλισμα βανίλιας 5 γραμμάρια
- ζαχαρη 80 γραμμάρια
Για τη κρέμα
Οικονομικό γλυκό με το τσουρέκι που περίσσεψε
Αν καταφέρατε να σας περισσέψει τσουρέκι τότε χαιρόμαστε πολύ για εσάς και σίγουρα σας συγχαίρουμε για την αυτοσυγκράτησή σας. Διότι εμείς φάγαμε μισό φούρνο τσουρέκια. Όπως και να ‘χει αν σας περίσσεψε μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη ζουμερή πουτίγκα με ρούμι που θα σας ενθουσιάσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πουτίγκα από τσουρέκι που περίσσεψε με σοκολάτα :
Εκτέλεση για την πουτίγκα από τσουρέκι που περίσσεψε με σοκολάτα
Αρχικά μουλιάζουμε τις σταφίδες στο ρούμι μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το τσουρέκι, τις σταγόνες σοκολάτας και τις λευκές σταγόνες σοκολάτας, τα αμύγδαλα, το βούτυρο και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το μείγμα του τσουρεκιού και σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τη κρέμα γάλακτος, το φρέσκο γάλα, τη βανίλια και την ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μείγμα του τσουρεκιού, προσέχοντας να μείνουν κάποιες άκρες από το τσουρέκι εκτός κρέμας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πήξει η κρέμα και το γλυκό να πάρει έντονο, χρυσαφένιο χρώμα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr