Πρωτότυπη πίτα με κολοκύθι φρέσκα κρεμμυδάκια και πατατάκια που σας περίσσεψαν!!!Pie with chips that were left!

Μπορεί να σας ακούγετε παράξενο άλλα ναι,τυρόπιτα με πατατάκια που έμειναν. Αντί για να χρησιμοποιήσουμε φύλλο ή κάποια άλλη ζύμη βάζουμε πάνω κάτω τριμμένα πατατάκια που μας έχουν περισσέψει. Είναι εύκολη και νόστιμη. Το κολοκυθάκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και η φέτα μαζί με τα πατατάκια απογειώνουν την γεύση της πίτας μας και σίγουρα τα παιδιά θα την λατρέψουν, ένας εύκολος τρόπος να φάνε λαχανικά χωρίς να γκρινιάξουν.

Δείτε ακόμα Τάρτα μπατζίνα- Η παραδοσιακή πίτα τώρα και σε τάρτα! 

Υλικά
3 φλιτζάνια πατατάκια που έμειναν θρυμματισμένα
2 κολοκυθάκια τριμμένα
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το ταψί
Αλατοπίπερο
½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 ½ φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Βήμα1
Αλατίζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.

Βήμα2
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα3
Ρίχνουμε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα ανακατεύοντας.

Βήμα4
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και απλώνουμε τα μισά πατατάκια. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα πατατάκια.

Βήμα5
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 50 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 20. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμα Αφράτη τυρόπιτα ταψιού στριφτή με φέτα και σουσάμι 

Πρωτότυπη πίτα με κολοκύθι φρέσκα κρεμμυδάκια και πατατάκια που σας περίσσεψαν!!!Pie with chips that were left! Πρωτότυπη πίτα με κολοκύθι φρέσκα κρεμμυδάκια και πατατάκια που σας περίσσεψαν!!!Pie with chips that were left! Πρωτότυπη πίτα με κολοκύθι φρέσκα κρεμμυδάκια και πατατάκια που σας περίσσεψαν!!!Pie with chips that were left! Πρωτότυπη πίτα με κολοκύθι φρέσκα κρεμμυδάκια και πατατάκια που σας περίσσεψαν!!!Pie with chips that were left! Πρωτότυπη πίτα με κολοκύθι φρέσκα κρεμμυδάκια και πατατάκια που σας περίσσεψαν!!!Pie with chips that were left! Πρωτότυπη πίτα με κολοκύθι φρέσκα κρεμμυδάκια και πατατάκια που σας περίσσεψαν!!!Pie with chips that were left! Πρωτότυπη πίτα με κολοκύθι φρέσκα κρεμμυδάκια και πατατάκια που σας περίσσεψαν!!!Pie with chips that were left!

Δείτε ακόμα Η πιο λαχταριστή Πιπερόπιτα! 

Pie with chips left and if you sound weird. Instead of sheet or some other kind of dough we use more or less crushed potato chips that were. Easy, original, tasty, Economic and certainly will love the kids.

Ingredients
3 cups potato chips that were crushed
2 grated Zucchini
2-3 spring onions finely chopped
1 ½ tablespoon olive oil + extra for the Tin
salt & pepper
½ Cup yogurt
1 ½ Cup crumbled feta
3 large eggs, whisked
½ Cup parsley, finely chopped
Method
Step 1
Salt the grated Zucchini and set aside to drain 20 minutes. Heat the oil in a nonstick pan and saute the onions.

Step 2
Add the zucchini, season and stir. Cook 2-3 minutes and set aside to cool.

Step 3
Add eggs and remaining ingredients, one at a time, stirring.

Step 4
Grease a rectangular baking pan and spread half the potato chips. Spread evenly over the filling and cover with the remaining potato chips.

Step 5
Cover with foil and bake in preheated oven at 190C for 50 minutes. Remove the foil and bake other 20. Leave the cake to cool slightly, cut into pieces and serve.

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες συνταγές για το σχολείο

Πηγή: www.zannetcooks.com

Close