Προβατίνα στο φούρνο με πατάτες σκέτο λουκούμι_

Συνταγή για μαλακή προβατίνα στον φούρνο με πατάτες σκέτο λουκούμι. Ένα υπέροχο φαγητό για την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο. Είναι μία εξαιρετική συνταγή για  προβατίνα. Αυτή η συνταγή θα κάνει την προβατίνα σκέτο λουκούμι. Πολύ μαλακή και νόστιμη.

Δείτε ακόμα Σουφλέ με πουρέ, χοιρινό κρέας και πιπεριές ιδανικό για μπουφέ

Αν θέλετε φέτος την Τσικνοπέμπτη να ψήσετε το κρέας σας στον φούρνο και όχι στην σχάρα τότε αυτή η συνταγή σίγουρα είναι μία μοναδική συνταγή για εσάς. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το φαγητό τόσο στο Κυριακάτικο τραπέζι όσο και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Επίσης ο χυμός ντομάτας κάνει αυτή την συνταγή για προβατίνα ακόμη πιο νόστιμη και ιδιαίτερη. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση

Παίρνουμε το αγαπημένο μας κομμάτι. Κόβουμε τις πατάτες κιδωνάτες και τις απλώνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις πατάτες μας. Στην συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στην προβατίνα και τοποθετούμε τα κομμάτια της πάνω από τις πατάτες.

Τρίβουμε δύο ντομάτες και προσθέτουμε τον χυμό τους στο φαγητό μας. Βάζουμε το ελαιόλαδο και την σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου για μιάμιση ώρα.

Tips για μαλακή  προβατίνα στο φούρνο με πατάτες

Το λάδι πρέπει να είναι αυστηρά μισό φλιτζάνι γιατί θα βγάλει λίπος το κρέας. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.

Επειδή δεν είναι το κρέας της μαλακό,  υπάρχει ένα κόλπο που  την κάνει μαλακή πολύ.

Περνάμε το κρέας με ένα ακτινίδιο,και μετά βάζουμε  το κρέας  στο ψυγείο, μαζί με  κομμάτια ακτινίδιο (σαν μαρινάδα)

Αυτό το κόλπο μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σε όλα τα κρέατα για να γίνουν μαλακά. Το ακτινίδιο περιέχει οξέα που θα το μαλακώσει.

Να ρίξετε μπόλικο αλάτι, γιατί το κρέας  το χρειάζεται.

Δείτε όλες τις συνταγές μας με κρεατικά με ένα κλικ εδώ

προβατίνα_με_πατάτες_στον_φούρνο_

Η συνταγή είναι του φίλου μας Kwstakis Pilios Mixalopoulos

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close