Ψητή_ σαλάτα_με ατζούρι_

Ψητή σαλάτα με ατζούρι ή αλλιώς ξυλάγγουρο που θα σας ξετρελάνει.

Υπάρχουν πολλές σαλάτες αλλά καμία σαν και αυτή. Μία ψητή σαλάτα με ατζουρι , μυρωδιές και γεύσεις άκρως ελληνικές μόνο που θα την μαγειρέψουμε διαφορετικά. Γιατί η χωριάτικη σαλάτα είναι από τις αγαπημένες μας σαλάτες, αλλά ποτέ δεν την έχουμε δοκιμάσει ψητή στην λαδόκολλα.

Μία άκρως υγιεινή σαλάτα με ατζούρι ,ντομάτα, κρεμμύδι,  ανθό αλατιού, φρέσκο θυμάρι και σκορδάκι. Με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είμαστε σίγουροι ότι αυτή η σαλάτα με ατζούρι  θα απογειώσει οποιοδήποτε μπουφέ. Είναι ιδανική και για παιδιά! Η φέτα απογειώσει την γεύση. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής: 

Δείτε ακόμα Σαλάτα με φασολάκια φρέσκα σκορδάτα

Ένας τελείως διαφορετικός τρόπος για να γευτούμε την αγαπημένη μας σαλάτα, είτε είμαστε στην Αθήνα, είτε είμαστε στο χωριό, είτε είμαστε στο εξοχικό και να μπορούμε να καταπλήξουμε τους φίλους μας.

Ενώ η δροσερή χωριάτικη σαλάτα είναι νόστιμη και ιδιαίτερα αγαπημένη όλων, εάν δοκιμάσετε την ψητή χωριάτικη νομίζω ότι η διαδικασία θα σας ανταμείψει στο έπακρον και γευστικά και οπτικά. Συνοδεύει το κρασί μας, το τσίπουρο, την παγωμένη μπύρα, έτσι όπως εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε. Ακολουθήστε κατά γράμμα την συνταγή και απολαύστε την.

Εκτέλεση

Στην αρχή σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και προσθέτουμε τις ντομάτες. Την κάθε ντομάτα θα την κόψουμε στα 8 και θα τις βάλουμε πάνω στην λαδόκολλα με την φλούδα τους προς τα κάτω. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού και το φρέσκο θυμάρι.

Στην συνέχεια και με τον ίδιο τρόπο κοψίματος προσθέτουμε στην λαδόκολλα το κρεμμύδι και συγκεκριμένα το τοποθετούμε ανάμεσα στις ντομάτες. Στην πορεία, κόβουμε το ξυλάγγουρο στην μέση και οριζόντια. Κόβουμε το ξυλάγγουρο με πάχος 1 δάχτυλο και σε σχήμα μισοφέγγαρο.

Προσθέτουμε και το ξυλάγγουρο ή αλλιώς ατζούρι στο ταψί μας. Ραντίζουμε όλα τα υλικά μας στο ταψί με ελαιόλαδο, με ανθό αλατιού και θυμάρι. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το σκόρδο και το τοποθετούμε ανάμεσα στα λαχανικά μας.

Δείτε ακόμα Σαλάτα ζυμαρικών με μπρόκολο

Για να δώσουμε μία ιδιαίτερη έμφαση στην ψητή μας σαλάτα, θα ψήσουμε βραχάκια φέτας με μία κρούστα καλαμποκάλευρου. Σπάμε την φέτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ, την ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο με απαλές κινήσεις.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε τα κομμάτια φέτας σε μία άκρη στο ταψί μας. Ψήνουμε την σαλάτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου περίπου για μισή ώρα.

Tips για την ψητή σαλάτα με ατζούρι

Όσο περισσότερο ψήνουμε την σαλάτα τόσο πιο έντονη και πικάντικη γεύση θα έχει. Σερβίρουμε την σαλάτα σε ένα πιάτο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι. Τρώγεται ζεστή αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο αλλά και κρύα.

Αυτή η σαλάτα συνοδεύει κρέας αλλά και ψάρι. Μπορούμε όμως να την φάμε και σκέτη με λίγο κρασί.

Ψητή_ σαλάτα_με ατζούρι_

Η συνταγή είναι του φίλου μας Στέλιος Δουχάνης chef

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close