Ψωμί λαγουδάκι:Η τέλεια ιδέα για το Πάσχα

Κάθε Πάσχα τα ζαχαροπλαστεία γεμίζουν από σοκολατένια λαγουδάκια. Εμείς σας προτείνουμε κάτι ξεχωριστό και πρωτότυπο. Ένα λαγουδάκι-ψωμάκι. Αυτό το λαγουδάκι θα το λατρέψουν τα παιδάκια σας, ενώ σίγουρα με τον κατάλληλο στολισμό μπορεί να αποτελέσει και ένα όμορφο πασχαλινό δωράκι. Εάν έχετε σκοπό να διοργανώσετε πάρτι γενεθλίων τις ημέρες του Πάσχα, τότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε. Το αποτέλεσμα είναι ιδανικό για κάθε γιορτινό τραπέζι.

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το μέλι. Αν έχετε νωπή μαγιά, διαλύστε τη σε ζεστό αλλά όχι βραστό νερό και μετά προσθέστε τη στο αλεύρι. Αν έχετε μαγιά σκόνη, προσθέστε τη κατευθείαν στο αλεύρι. Βάλτε μια ποσότητα ζεστού νερού στο αλεύρι, να γίνει η ζύμη υγρή αλλά όχι νερουλή. Ζυμώστε και προσθέστε λίγο νερό αν χρειάζεται. Στην αρχή η ζύμη σας θα κολλάει, αλλά όσο ζυμώνετε τόσο θα αποκτάει ελαστικότητα. Θέλει τουλάχιστον 10′ ζύμωμα.

Μόλις γίνει ελαστική αρκετά ρίξτε το λάδι και ζυμώστε ξανά. Μόλις τελειώσετε το ζύμωμα, αφήστε τη ζύμη σας σκεπασμένη για 45-60′ να ανέβει. Χωρίζετε τη ζύμη σχηματίζοντας το σώμα και τα αφτιά από το λαγουδάκι. Τα πιέζετε καλά μεταξύ τους, ώστε να μην ξεκολλήσουν στο ψήσιμο. Τα ψήνετε για 30′ λεπτά. Μόλις κρυώσουν κολλάτε με ελάχιστο γλάσο τα ματάκια από σταγόνα σοκολάτας και σχεδιάζετε με το γλάσο τη μυτούλα και τα μουστάκια.

 

 

Close