Τι χρειαζόμαστε:
125 γρ βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ. σούπας χυμό λεμόνι
ξύσμα από 1 ή 2 λεμόνια ανάλογα πόσο έντονα τα θέλουμε
1 και μισό κ.γλ. baking
1 και 1/2 κούπα αλεύρι (ίσως να χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο)
ζάχαρη άχνη
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη κι έπειτα ρίχνουμε το αβγό. Σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα και τελευταίο το αλεύρι-baking.
Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα ρολάρουμε στην άχνη και ψήνουμε στους 180 για 10-11 λεπτά. Βγαίνουν περίπου 25.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν βγούν από το φούρνο είναι τελείως μαλακά αλλά σιγά σιγά γίνονται όπως πρέπει.
μαστιχωτά!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες