Ραβανι με σαντιγί!!!!!!

Υλικα

125 γρ αλευρι,

150 γρ σιμιγδαλι χοντρο,

250 γρ βουτυρο μαλακο,

200 γρ ζαχρη,

70 γρ ινδοκαρυδο,

200 γρ γιαουρτι,

20 γρ μπεικιν,

4 αυγα,μια πρεζα αλατι,

2 βανιλιες ,

ξυσμα πορτοκαλιου

Για το σιρόπι

750 ml νερο,

(εγω εβαλα 1 λιτρο νερο),

500 γρ ζαχαρη,(εγω εβαλα 700 γρ)

λιγο χυμο λεμονι

!Για τη σαντιγυ 2 φακελακια γκαρνι γιωτης και 400 ml γαλα

Εκτέλεση

!Στο μιξερ χτυπαμε σε δυνατη ταχυτητα τα βουτυρο με την ζαχαρη για να αφρατεψει και να γινει κρεμα!!!!Προσθετουμε εναν,εναν τους κροκους,προσθετουμε το γιουρτι,το ξυσμα,τις βανιλιες το μπεικιν και το ινδοκαρυδο και συνεχιζουμε το χτυπημα

Στο μεταξυ χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα

!Χαμηλωνουμε την ταχυτητα του μιξερ και διαδοχικα προσθετουμε στον καδο τη μαρεγκα,το αλευρι και το σιμιγδαλι!!!!Αδειαζουμε σε στρογγυλο ταψι 30 εκ πολυ καλα βουτυρωμενο

Ψηνουμε στους 170 βαθμους σε αερα για περιπου 40 λεπτα,ωσπου να φουσκωσει και να ξεκολλησει απο τα τοιχωματα του ταψιου!!!!!οταν το βγαλουμε απο το φουρνο ετσι οπως ειναι ζεστο το περιχυνουμε προσεκτικα με το ζεστο συροπι!!!!!!Αφου το συροπιασουμε το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το γαρνιρουμε με σαντιγυ

Για τη σαντιγυ χτυπαμε στο μιξερ 400ml γαλα με 2 φακελακια γκαρνι

Γαρνιρουμε το ραβανι με σαντιγί,σιρόπι σοκολάτας και σταγόνες σοκολάτας

Ραβανι με σαντιγυ: Η απόλυτη αμαρτία

 

Close