Ρολά σφολιάτας με σπανάκι και φέτα
Υλικά
Για 2-4 άτομα
1 φύλλο σφολιάτας
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο πολύ καλά
1 φλιτζάνια τριμμένο τυρί φέτα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
3/4 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο
1 πρέζα σκόνη σκόρδου
Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας γάλα + 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το σπανάκι, τριμμένο τυρί, 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ελιές, κόκκινο πιπέρι, βασιλικό ψιλοκομμένο και σκόρδο. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
Σε μια καθαρή επιφάνεια, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.
Βουρτσίστε το εσωτερικό του φύλλου ζύμης με λίγο ελαιόλαδο. Απλώστε το μείγμα με το σπανάκι ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο.
Αρχίζοντας από την κοντύτερη πλευρά, τυλίγουμε το φύλλο σφιχτά σε ρολό.
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε το ρολό σε δίσκους 1,5 εκ πάχος. Βάζετε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείτε τα ρολά με σπανάκι με τι γέμιση προς τα κάτω. Βουρτσίζουμε τα με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 18-20 λεπτά.
photo credit:https://alldayidreamaboutfood.com/
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος