Μια μεσογειακή και πολύ υγιεινή συνταγή για σαλάτα με φακές, σπανάκι, αγγούρι, μαϊντανό, ρόδι και φέτα που θα μας γεμίσει ενέργεια. Μία πολύ θρεπτική σαλάτα συνοδευμένη από σάλτσα μελιού με κύμινο. Ιδανική για να την σερβίρουμε με ψητό ψάρι ή κρέας άλλα και σαν ένα υγιεινό και ελαφρύ βραδινό. Αν θέλετε μπορείτε να εξαιρέσετε την φέτα και να έχετε το απόλυτο vegan πιάτο. Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε αυτή την εξαιρετική σαλάτα!
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα τις φακές σε αναλογία μία κούπα φακές με τρεις κούπες νερό.(Μπορούμε να τις έχουμε βράσει και την προηγούμενη ημέρα). Προσθέτουμε λίγο αλάτι κατά το βράσιμο.
Μόλις αρχίσει να βράζει το σκεπάζουμε έως ότου μαλακώσουν οι φακές. Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν.Εάν τις έχουμε βράσει από την προηγούμενη ημέρα θα πρέπει να τις βάλουμε σε ένα κλειστό γυάλινο δοχείο. Κόβουμε το αγγούρι, το σπανάκι και το κρεμμύδι σε ψιλά τεμάχια και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τις φακές, τους καρπούς του ροδιού και το τυρί φέτα.
Για την σάλτσα
Ανακατεύουμε λίγο λεμόνι, ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι, μέλι, κύμινο, αλάτι και μπαχάρι.Ρίχνουμε την σάλτσα επάνω στη σαλάτα με τις φακές και ανακατεύω . Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα