Σαλάτα- για- της- Παναγίας-: Χωριάτικη -με- παξιμάδι-

Σαλάτα για της Παναγίας: Χωριάτικη με παξιμάδι . Πεντανόστιμη Χωριάτικη με παξιμάδι για την  Παναγίας  από την Κάλυμνο με παξιμάδι Καλύμνου.

Σήμερα θα φτιάξουμε μία δροσερή σαλάτα Χωριάτικη με παξιμάδι που μυρίζει Ελλάδα και παράδοση. Μία χωριάτικη σαλάτα με παξιμάδι Καλύμνου με πολύχρωμες ντομάτες, αγγούρι, λευκό κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά, παξιμάδι Καλύμνου, παρθένο ελαιόλαδο, ρίγανη, φέτα και λίγο αλάτι.

Μία χωριάτικη σαλάτα που την ληγουρεύονται οι τουρίστες και την τιμούν οι ντόπιοι, γεμάτη χρώματα και αρώματα που θα σε κάνουν να θες να απολαύσεις την χωριάτικη σαλάτα σαν κυρίως γεύμα. Μπορούμε να την φτιάξουμε για οποιοδήποτε τραπέζι του χρόνου όμως σας την προτείνουμε και για τον Δεκαπενταύγουστο.

Δείτε παρακάτω την συνταγή για την Χωριάτικη με παξιμάδι:

Σαλάτα- για- της- Παναγίας-: Χωριάτικη -με- παξιμάδι-

 

Εκτέλεση για την χωριάτικη με παξιμάδι

Αρχικά κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε ροδέλες. Επίσης σε ροδέλες κόβουμε το λευκό κρεμμύδι και την πιπεριά. Βάζουμε τα λαχανικά μας σε μία σαλατιέρα. Από πάνω τοποθετούμε το παξιμάδι Καλύμνου σπασμένο σε μικρότερα κομμάτια και ένα κομμάτι φέτα της αρεσκείας μας.

Δείτε ακόμα Συνταγή για Καβουροσαλάτα ταβέρνας

Προσθέτουμε ρίγανη και στην σαλάτα και πάνω από την φέτα ενώ προσθέτουμε το αλάτι με προσοχή, να ακουμπάει μόνο τα λαχανικά και όχι την φετά. Περιχύνουμε την σαλάτα με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Έτοιμη!

Tips για την Χωριάτικη με παξιμάδι

Το παξιμάδι Καλύμνου λέγεται αλλιώς κουλούρα Καλύμνου ή μερμιζέλι. Υπάρχει στα super market.

Σαλάτα- για- της- Παναγίας-: Χωριάτικη -με- παξιμάδι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Popi Matheou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close