Σαλάτα με κουνουπίδι_ και μαγιονέζα_

Σαλάτα με κουνουπίδι και μαγιονέζα ! Το κουνουπίδι είναι της εποχής και πρόκειται για ένα πολύ θρεπτικό και νόστιμο λαχανικό. Συνδυάζεται λοιπόν σε μία πολύ νόστιμη συνταγή με ντομάτα, καρότο και μαγιονέζα!

Είναι απλά μία εξαιρετική και ιδιαίτερη χειμωνιάτικη σαλάτα για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Όταν ανοίξουν τα σπίτια μας και πάλι και λήξει η καραντίνα, μπορούμε με αυτή τη σαλάτα να απογειώσουμε τα οικογενειακά και τα γιορτινά μας τραπέζια.

Μέχρι τότε όμως δεν χρειάζεται να αφήσουμε την φαντασία μας ανεκμετάλλευτη. Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή για σαλάτα με βρασμένο κουνουπίδι και καρότα και φυσικά τριμμένο καρότο και ντοματούλα για την διακόσμηση.

Δείτε ακόμα Δροσερή σαλάτα με πλιγούρι

Η μαγιονέζα κάνει αυτή τη σαλάτα αγαπημένη ακόμη και γι’ αυτούς που δεν έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στο κουνουπίδι. Μία νόστιμη αμαρτία. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση για σαλάτα με κουνουπίδι και μαγιονέζα

Στην αρχή βράζουμε το κουνουπίδι μας σε αλατισμένο νερό για δέκα λεπτά. Έπειτα αφήνουμε το κουνουπίδι μας να κρυώσει. Βράζουμε τα τρία καρότα μας. Βάζουμε το κουνουπίδι σε μία πιατέλα.  Από πάνω τοποθετούμε την μαγιονέζα μας με ένα κουτάλι.

Από πάνω τοποθετούμε και τα βρασμένα καρότα, αφού τα κόψουμε σε ροδέλες, για να διακοσμήσουμε την σαλάτα μας. Επίσης, τρίβουμε τα άλλα δύο καρότα στον ψιλό τρίφτη και διακοσμούμε γύρω γύρω. Τοποθετούμε επίσης και την ντομάτα γύρω γύρω, αφού τις έχουμε κόψει σε ροδέλες.

Σαλάτα με κουνουπίδι και μαγιονέζα_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Στεργιου

την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close