Σαρμαδάκια: Νηστίσιμα ντολμαδάκια σε φόρμα ιδανικά για μπουφέ

Τα ντολμαδάκια όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί! Σαρμαδάκια, ή νηστίσιμοι ντολμάδες χωρίς κιμά, σε φόρμα κέικ, ιδανικά για μπουφέ. Πρόκειται για μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή, όπου στρώνουμε αμπελόφυλλα σε φόρμα και γεμίζουμε με ρύζι! Σαν έναν τεράστιο νηστίσιμο ντολμά για όλη την οικογένεια ή τους καλεσμένους.

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Τσιγαρίζω φρέσκο κρεμμυδάκι, μετά προσθέτω το ρύζι, τον άνηθο,τον δυόσμο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, νερό και χυμό λεμόνι. Και αφήνω να σιγοβράζει ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.

Για τη φόρμα του κέικ

Στρώνω γύρω-γύρω φύλλα και κάτω βάζω μία στρώση από το ρύζι, λίγο νεράκι, ξανά φύλλα δύο στρώσεις ,ξανά ρύζι ,νεράκι , και κλείνω από πάνω με φύλλα. Βάζω λίγο λαδάκι και νεράκι κλείνω με αλουμινόχαρτο και αφήνουν στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου μία ώρα και κάτι. Ταυτόχρονα ελέγχεται και για νεράκι αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.

Σαρμαδάκια: Νηστίσιμα ντολμαδάκια σε φόρμα ιδανικά για μπουφέ

Σαρμαδάκια: Νηστίσιμα ντολμαδάκια σε φόρμα ιδανικά για μπουφέ

Σαρμαδάκια: Νηστίσιμα ντολμαδάκια σε φόρμα ιδανικά για μπουφέ

Σαρμαδάκια: Νηστίσιμα ντολμαδάκια σε φόρμα ιδανικά για μπουφέ

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Αννα Κασσανδρεια

 

Close