Συνταγή για υπέροχη "μελαχροινή"

Η μελαχροινή είναι αφράτο και ζουμερό  γλυκό όχι ξελιγωτικο να κολυμπάει στα σιρόπια άπλα καταλαβαίνεις λίγο το σιρόπι !Δακιμάστε αυτή τη συνταγή είναι υπέροχη

υλικά για 16 μερίδες 
1/4 κούπας αλεύρι
1 και 1/4 κούπας σιμιγδάλι ψηλό
2 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα μπαικιν παουντερ
μισό κουταλάκι κανέλα
στην μύτη από κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
3 κουταλάκια γλυκού γεμάτα κακάο σκούρο καλής ποιότητος
6 αυγά(εγώ έβαλα 5)
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες, ένα σφηνάκι κονιάκ,
1/4 κούπας ηλιέλαιο η καλαμποκέλαιο
1 κούπα καρυδιά ψιλοτριμμενα
σιρόπι
`1,5 κούπα ζάχαρη 1,5 κούπα νερό 1 ξύλο κανέλας χυμό μισού μικρού λεμονιού και φλούδα λεμονιού,ένα σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση

προθερμαίνουμαι τον φούρνο στους 180 βαθμούς
ετοιμάστε το σιρόπι κι αφήστε το να περιμένει (βράστε το 10 λεπτά περίπου).μόλις το κατεβάσετε,ρίξτε μέσα ένα σφηνάκι κονιάκ.
ετοιμάστε το γλυκό. κοσκινίστε μαζί αλεύρι κακάο,μπαικιν κανέλα γαρίφαλο και αφήστε τα στην άκρη.
χτυπήστε σε μπολ η στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια καλά να ασπρίσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.ρίξετε το καλαμποκέλαιο χτυπώντας πάντα,το κονιάκ,τα κοσκινισμένα υλικά σαν βροχή.προσέξτε να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.αδειάστε σε φόρμα τετράγωνη η στρογγυλή no 26η 28.

βάλτε στον φούρνο και ψήστε το περίπου μίση ώρα.κάντε το τεστ με την λάμα του μαχαιριού,άλλα μην ανοίξετε τον φούρνο πριν από 30 λεπτά.βγάλτε το γλυκό,αφήστε το να στάθει μέσα στην φόρμα,και μετά όπως είναι φορμαρισμένο ρίξτε με μία κουτάλα το σιρόπι σίγα σίγα να το πάρει όλο.Αφήστε το γλυκό να ξεκούραστει ακάλυπτο. αν Θέλετε κάνετε γλασο,η πασπαλίζετε με τρούφα και σαντιγί και κερασάκια
ακολουθούν εικόνες από την διαδικασία

1 2 3 4 5

Απο τη Ρουλά Ψιττακη.

Τις συνταγές της θα τις βρείτε και στη σελίδα της 
Roula’s sweet corner

Close