Συνταγή για ψωμί του τοστ

Συνταγή για ψωμί του τοστ! Γιατί να μήν το φτιάξουμε μόνες μας;

Υλικά

Για 30 φέτες

700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 280 ml χλιαρό νερό 16 γρ. ξηρή μαγιά (2 φακελάκια των 8 γραμμαρίων) λίγο αλάτι (10 γρ.) λίγο ζάχαρη (10 γρ.) 60 ml γάλα χλιαρό 2 αυγά Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ή στο μίξερ με το γάντζο ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε καλά, μέχρι να αποκτήσετε μια ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια ή τα τοιχώματα του μίξερ (σε περίπτωση που χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι). Ρίχνετε τη ζύμη σε λαδωμένη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10 x 30 εκ. ή μεγαλύτερη αλλά όχι μικρότερη. Σκεπάζετε τη φόρμα με μια πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 45′ ή μέχρι η ζύμη να φτάσει στο επίπεδο της πετσέτας. Βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 200° C για 45′ περίπου. Αφαιρείτε το ψωμί από τη φόρμα και το αφήνετε να κρυώσει καλά πριν το κόψετε

photo credit: