Μια συνταγή που θα καλύψει την ανάγκη σας για γλυκό τις ημέρες που νηστευετε !
- ζαχαρη 1 κούπα
- μανταρίνι 1 κούπα φυσικό χυμό
- γάλα αμυγδάλου 1/2 κούπα
- εκχυλισμα βανίλιας 1-2 σταγόνες
- κορν φλαουρ 2 κ.σ.
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ.
- μαργαρίνη 2 κ.σ. λιωμένη φυτική
- μαργαρίνη Επιπλέον φυτική για το άλειμμα του πυρέξ
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο
Υλικά
Οδηγίες
μερίδες: 10
Θρυμματίζουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ αφού πρώτα το αλείψουμε με τη φυτική μαργαρίνη.
Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπέικιν, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Περιχύνουμε με το παραπάνω μίγμα τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η μανταρινόπιτα.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μία βράση και ξαφρίζουμε.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Μόλις βγάλουμε την μανταρινόπιτα και όπως είναι ζεστή την περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι ώστε να προλάβει να το απορροφήσει.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες