Συνταγή για σιροπιαστό γλυκό με κρέμα μερέντα, αφράτη συνταγή και το τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα για να μη πάει τίποτα χαμένο.
Υλικά:
- τσουρεκια 300 γραμμάρια
Για το σιρόπι:
Για τη κρέμα:
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- ζαχαρη 1/2 κούπα
- βανίλια 1
- βουτυρο 30 γραμμάρια
- μερεντα 150 γραμμάρια
Για τη σαντιγί:
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές της σούπας
Για τη διακόσμηση:
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
Συνταγή για λαχταριστό γλυκό με κρέμα μερέντα, αφράτη σαντιγί και το τσουρέκι που περίσσεψε, για να μη πάει τίποτα χαμένο μετά το Πάσχα. Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το γλυκό και με το τσουρέκι που δεν σας πέτυχε, αφού το σιρόπι θα κάνει και το πιο ξερό τσουρέκι να γίνει αφρός.
Δίχρωμο γλυκό ψυγείου με το τσουρέκι που περίσσεψε
Μπορεί να σας περίσσεψε τσουρέκι αλλά δεν χρειάζεται να το πετάξετε. Το τσουρέκι είναι ένα πρώτης τάξεως υλικό, που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως βάση για νέες γλυκές αλχημείες. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε το πιο νόστιμο γλυκό με σιροπιασμένο τσουρέκι και κρέμα μερέντα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σιροπιαστό γλυκό σοκολάτας με το τσουρέκι που περίσσεψε:

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ. Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες 2 πόντων πάχους και στρώνουμε τις φέτες τη μία δίπλα στην άλλη. Κλείνουμε τα κενά που δημιουργούνται ανάμεσα στις φέτες με μικρότερα κομμάτια τσουρεκιού.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει. Προσθέτουμε σε μία άλλη κατσαρόλα το περισσότερο από το γάλα. Κρατάμε περίπου 1 ποτήρι του νερού γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ καλά.

Μέσα στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε την ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Γλυκό καραμέλα με το τσουρέκι που περίσσεψε
Μεταφέρουμε τη κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε μεμβράνη που να την ακουμπάει. Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Σιροπιάζουμε το τσουρέκι με το σιρόπι. Βάζουμε στη κρέμα τη μερέντα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο τσουρέκι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί και διακοσμούμε το γλυκό είτε στρώνοντας τη σαντιγί από πάνω, είτε με ροζέτες. Διακοσμούμε και με φιλέ αμυγδάλου και μόλις παγώσει καλά η σαντιγί σερβίρουμε.

Τη συνταγή την είδαμε από τη φίλη μας Λένα Χριστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr