Σιροπιαστό Γλυκό Ταψιού Σοκολάτας – Ρεβανί – Sweet Chocolate Semolina Cake

Σιροπιαστο γλυκό ταψιού με σοκολάτα σπιτικό!! Ένα ραβανί με σιρόπι φτιαγμένο με κακάο και σιμιγδάλι! Γίνεται πολύ νόστιμο και λαχταριστο ιδανικό για γιορτές, Χριστούγεννα και επίσημα τραπέζια!!

 

Υλικά (Ingredients):

Για το σιρόπι (For the syrup):

-1.150γρ. ζάχαρη (1.150gr. sugar)
-1.550γρ. νερό (1.550gr. water)
-1 κ.σ. χυμός λεμονιού (1 tbsp. lemon juice)

Για το ρεβανί (For the Cake):

-200γρ. αλεύρι (200gr. flour)
-80γρ. κακάο (80gr. cocoa)
-380γρ. σιμιγδάλι χονδρό (380gr. semolina)
-25γρ. μπέικιν πάουντερ (25gr. baking powder)
-1 βανιλίνη (1 vanillin)
-6 αυγά (6 eggs)
-200γρ. ζάχαρη (200gr. sugar)
-200γρ. ηλιέλαιο (200gr. sunflower oil)
-220γρ. γάλα (220gr. milk)

Δείτε επίσης Γαλακτομπούρεκο με κανταιφι! Το πιο σιροπιαστο και απολαυστικό!


Close