Σκορδοψωμάκια αρωματικά, μαλακά σαν βαμβάκι!

Λατρεμένα τόσο αφράτα που τα κάνεις μια μπουκιά!!!
Φανταστικά σκορδοψωμάκια, πολύ μαλακά…πραγματικά σαν βαμβάκι.
Φτιάξτε τα και θα ενθουσιαστήτε…

Υλικά:
125 γρ. γάλα χλιαρό
1 κουταλάκι μαγιά ξερή
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
250 γρ. αλεύρι
3 κουταλιές βούτυρο μαλακό περίπου 40 γρ.
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιδανό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμμένη
1 κουταλάκι κοφτό θυμάρι

Δείτε ακόμα: Σπιτικό σκορδόψωμο με μοτσαρέλα μέσα σε λίγα λεπτά!

Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αυγό και ξεκινάμε αργά αργά να ενώνουμε τα υλικά ρίχνοντας το αλεύρι και το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο.
Δυναμώνουμε τις στροφές και ζυμώνουμε μία μαλακιά αλλά ελαστική ζύμη θέλει περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το μαιδανό, το σκόρδο και το θυμάρι.
Η ζύμη κολλάει λίγο μην σας ανησυχεί…

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη για 60 λεπτά .
Σε αλευρωμένη επιφάνεια διπλώνουμε τη ζύμη 2-3 φορές και την κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Κάνουμε 8 μπαλάκια με τα δάχτυλα μας αλευρωμένα.

Σκορδοψωμάκια αρωματικά, μαλακά σαν βαμβάκι!

Σκορδοψωμάκια αρωματικά, μαλακά σαν βαμβάκι!

Σκορδοψωμάκια αρωματικά, μαλακά σαν βαμβάκι!

Σκορδοψωμάκια αρωματικά, μαλακά σαν βαμβάκι!

Σκορδοψωμάκια αρωματικά, μαλακά σαν βαμβάκι!

Δείτε ακόμα: Λαχταριστές πέννες με κοτόπουλο, μπέικον σε κρεμώδη σάλτσα τυριού σκόρδου

Ανοίγουμε σε μακρόστενες λωρίδες τα ζυμαράκια.
Τα τυλίγουμε σε ρολά και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν 30 λεπτά.

Σκορδοψωμάκια αρωματικά, μαλακά σαν βαμβάκι!

Περνάμε τα ψωμάκια με κρόκο αυγού.

Σκορδοψωμάκια αρωματικά, μαλακά σαν βαμβάκι!

Σκορδοψωμάκια αρωματικά, μαλακά σαν βαμβάκι!

ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν αυτό το υπέροχο χρώμα… περίπου 25 -30 λεπτά.

Σκορδοψωμάκια αρωματικά, μαλακά σαν βαμβάκι!

Καλή όρεξη!!!

Πηγή: zzcook
Close